EM-kilpailuiden neljäntenä kilpailupäivänä urakoitiin keilaradoilla

Torstain ohjelmassa olivat yksilökilpailut, joissa heitettiin kolme sarjaa.
Aamulla aloittivat elinsiirron saaneet ja dialyysissä olevat, iltapäivällä puolestaan sydän- ja keuhkosiirrokkaat. Keilailu jatkuu vielä perjantaina parikilpailuilla.

Yksilökilpailuissa oli lähes kolmenkymmenen suomalaisurheilijan edustus. Yksi aamupäivän suorittajista oli Kassu Kallio.

– Tuntuuhan hopea hyvältä, varsinkin kun kyseessä ovat ensimmäiset EM-kisani. Radat olivat hyvin hoidettuja. Esimerkiksi brittikeilailijat kehuivat järjestelyjä ja puitteita, Kallio kertoi.

Keilailuareenaksi valikoitunut BowlCircus Flamingo oli täynnä tunnelmaa ja tungosta jo puoliltapäivin. Joukkueet kerääntyivät hanakasti kannattamaan aina vuorossa olevia keilailijoita radan taakse, joten tunnelma pysyi varsin tiiviinä.

Olavi Rautiainen myönsi, että aina numerolapun kiinnittämisen jälkeen alkaa jännittää.

– Eilisen petanquen jäljiltä jalat ovat hieman tukossa. Hieronta olisi ehkä tehnyt niille hyvää. Toivon että pystyn nyt pitämään oman keilailutasoni. Huomista parikisaa odotan kuitenkin erityisesti.

Arto Järvinen keilasi myös hopealle.

– Paikkopallot eivät oikein pysyneet tänään kädessä. Henkilökohtainen keilailukauteni ajoittuu niin, että kuntohuippuni on jo keväällä. Kesällä keskityn enemmän moottoripyörään ja keilapallo jää laukkuun, Järvinen kertasi omaa suoritustaan.

Tero Suominen saavutti jo tiistain petanquessa hopeaa omassa ikäluokassaan. Tänään keilailussa oli tuloksena viides sija.

– Tulokseni oli tänään 510 ja käytännössä keilasin pitkähkön tauon jälkeen. Ensimmäinen sarjani oli kyllä lähes täydellinen. Keilaradoissa tuntui olevan hieman eroja tänään, Suominen totesi.

Kultaa Suomelle tänään toivat Malin Nyberg, Tarja Savolainen, Anneli Rand, Asko Räsänen sekä Juha Ojastenmäki. Lisäksi Suomi saalisti lukuisia muitakin mitaleita.