Viisi suomalaista pääsi maalin makuun CP-jalkapallon MM-karsintaturnauksessa

Suomi jäi 13:nneksi eli jumboksi Tanskan Vejenissä pelatussa CP-jalkapallon MM-karsintaturnauksessa. Suomen saldo turnauksessa oli yksi tasapeli ja viisi tappiota. Turnauksen kahdeksalle parhaalle avautui paikka vuoden 2017 MM-kilpailuihin Argentiinaan.

Suomen tasapeli tuli Etelä-Koreaa vastaan luvuin 2–2. Tiukkaa oli myös Tanskan kanssa, jolle tuli vain 1–2-tappio. Saksaa vastaan Suomi johti puoliajalla 2–0, mutta joutui lopulta taipumaan 2–5-tappioon.
"Turnaus oli täynnä tasaisia pelejä, jotka kääntyivät tällä kertaa tappioksi. Positiivista turnauksessa oli, että maalinteko jakautui viidelle eri pelaajalle. Paras maalintekijä Suomen joukkueessa oli turnauksessa Janne Helander kolmella maalilla. Turnauksessa myös debytoi TPS:n maalivahti Juho Ovaska. Turnauksessa saavutettiin myös merkkipaaluja, kun Johannes Siikoselle tuli täyteen 80 ja Wiljami Laurilalle 60 maaottelua Suomen paidassa”, valmentaja Samuel Siikonen summasi karsintaturnauksen antia.

Suomen ottelutulokset:

Alkulohko D:
Japani–Suomi 4–1 (2–0)
Kanada–Suomi 10–0 (7–0)
Suomi–Tanska 1–2 (0–0)
Suomi sijoittui lohkossaan viimeiseksi.

Jatko-ottelut:
Suomi–Saksa 2–5 (2–0)
Etelä-Korea–Suomi 2–2 (2–1)
Suomi–Espanja 1–4 (1–2)

Kaikki tulokset: cpfootball2016.dhif.dk

Suomen joukkue: Jaakko Seppälä, Wiljami Laurila, Simo Mykkänen, Mikael Jukarainen, Janne Helander, Johannes Siikonen, Otto Kaipainen, Tomi Petteri Heikkilä, Samuel Taipale, Joni Berg, Juho Ovaska, Ville Kuronen