Hae Ahos-apurahaa kansainvälisiin koulutuksiin: Joskus kannattaa matkustaa kauas nähdäkseen lähelle

 EUCAPA 2016

Suomi on erityis- ja soveltavan liikunnan mallimaa. Se ei kuitenkaan tarkoita ettemme voisi oppia muilta. Tässä muutama kansainvälinen koulutustapahtuma tuleville vuosille:

Kansainvälinen soveltavan liikunnan konferenssi International Symposium of Adapted Physical Activity (ISAPA) kokoaa joka toinen vuosi tutkijat ja erityisliikunnan ammattilaiset esittelemään uusinta tietoa. Seuraava ISAPA-konferenssi järjestetään Daegussa, Etelä-Koreassa, mutta aikaa ei ole vielä julkaistu. Lisätietoja: http://ifapa-international.net/symposia

ISAPA:n välivuosina järjestetään eurooppalainen soveltavan liikunnan konferenssi, EUCAPA. Edellinen EUCAPA järjestettiin Tsekissä ja seuraava on Iso-Britanniassa, Worchesterissa 3.–5.7.2018.

Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi VAU:n isännöimä Liikuntamaa 2017 on paitsi liikunta- ja välinekokeilujen aarreaitta, myös ideapankki opiskelijoille ja ammattilaisille.  Liikuntamaan yhteydessä järjestetään myös kuntien erityisliikunnanohjaajien seminaari.  Liikuntamaa 9.–11.11.2017.

Pohjoismainen soveltavan liikunnan opettajien ja kehittäjien verkosto kokoaa kehittäjät joka toinen vuosi johonkin pohjoismaahan. Seuraava pohjoismainen konferessi (Nordiska konferens i anpassad fysisk aktivitet) on Ruotsin Halmstadissa 15.–16.11.2017.

Paralympiavalmentajat, kehittäjät ja tutkijat tapaavat syksyllä Torontossa Vista-konferenssin merkeissä 20.–23.9.2017: http://www.csiontario.ca/events/vista-2017-conference

VAU ja Suomen psykomotoriikkayhdistys järjestävät yhteistyössä Sherbornea ja psykomotoriikkaa III –seminaarin Varalassa 25.–26.3.2017. Tämänkertaisen seminaarin teemana on ”Liikettä läpi elämän” ja ohjelmassa tulee olemaan niin teoriaa kuin toimintaakin elämänkaaren eri vaiheiden näkökulmista. Seminaari kokoaa yhteen sherbornea ja/tai psykomotoriikkaa työssään tai omalla ajalla hyödyntäviä eri alojen ammattilaisia ja opiskelijoita. Lisätietoja seminaarin ohjelmasta on luvassa syyskuussa. Sähköinen ilmoittautumislomake avataan VAU:n verkkosivuille marraskuussa.

Luvassa on lisäksi kansainvälinen Sherborne-seminaari Winchesterin yliopistossa Briteissä 24.–26.6.2017. Lisätietoa tästä löytyy: http://www.sherborneinternational.com/events.html

Koulutusmatkoille voi hakea Ahos-apurahaa. Seuraava haku on 31. lokakuuta asti.