Suomen pyörätuolirugbymaajoukkueella EM-kilpailuissa vain yksi tavoite

Suomen joukkue

Nousu takaisin A-sarjaan on Suomen pyörätuolirugbymaajoukkueen ainoa tavoite tällä viikolla Sveitsin Nottwilissa käytävissä B-sarjan EM-kilpailuissa. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta selviytyvät vuoden 2017 A-sarjan EM-kilpailuihin, joka puolestaan on karsintaturnaus vuoden 2018 MM-kilpailuihin.

Suomi pelaa alkulohkossa A, jossa se kohtaa Puolan, Tsekin ja Venäjän. B-lohkon joukkueet ovat Belgia, Sveitsi, Itävalta ja Italia.

– Suomen joukkue on kokenut ja pitkän linjan A-kisajoukkue. Tämän kokemuksen siirtäminen vahvaan luottamukseen omaan tekemiseen ja joukkuekaveriin tulevat olemaan tärkeitä tekijöitä. Suomi tulee kisoihin joukkueena, ja jokaisella pelaajalla on tärkeä rooli, jotta Suomi kisoissa pärjää. Pelillisesti oman pelitavan toteuttaminen ja ”samalla pelikirjan sivulla” pysyminen ovat isoimpia pelillisiä tavoitteita, joita noudattamalla otteluiden lopputulokset ovat positiivisia, joukkueen päävalmentaja Jussi Immonen sanoo.

Immonen pitää alkulohkon haastavimpana Puolaa. Mailla on menneisyydestä tasaisia vääntöjä.

– Ketään ei myöskään ole syytä aliarvioida. Venäjäkin on panostanut toimintaan ja voi olla kova ja valmis joukkue. Toisesta lohkosta tärkeissä peleissä vastaan odotetaan isäntämaa Sveitsiä ja Belgiaa. Sveitsillä on ollut hyvä ohjelma toiminnan kehittämiseen, ja totta kai isäntämaalla on mahtavat tukijoukot jokaisessa ottelussa. Omaa peliä toteuttamalla uskomme kuitenkin hoitavamme vastustajan kuin vastustajan.

Osa maajoukkueesta osallistui seurajoukkue Roostersin väreissä viimeistelynä turnaukseen Puolassa. Siellä maajoukkueen yksi kentällinen sai ajettua pelitapaansa sisään yhä paremmin. Tuomas Tella 0.5, Antti Sinisaari/Santeri Martikainen 1.5, Tuukka Nisso 2.0 ja Jukka Parviainen muodostaa tärkeän osan maajoukkuetta.

– Viimeistelyturnauksessa haettiin ennen kaikkea aktiivista pelinhallintaa sekä erilaisia rytmejä: helppoja nopeita hyökkäyksiä ja vastaavasti kärsivällisiä varmoja maaleja mm. linjan purun kautta. Puolustuksellisesti panostettiin vastustajien avaussyöttöihin ja vahvaan prässiin vastustajan kenttäpuoliskolla. Kommunikaatio ja pelikaverin auttaminen olivat painopisteitä. Viimeistelyssä mukana ollut kentällinen onnistui tavoitteissaan ja pelin osa-alueet toimivat hyvin, valmentaja Osku Kuutamo sanoo.

– Tuolloin niukasta loppuottelutappiosta oli kuitenkin kerättävissä oppia vastaaviin tiukkoihin tilanteisiin. Itseluottamus omaa tekemistä ja joukkueen pelitapaa kohtaan tuo malttia yksittäisiin tilanteisiin, joissa peli käännetään. Sveitsissä joukkue pääsee tekemään osaamiaan asioita kolmen hyvän kentällisen voimin. Lähdetään luottavaisena matkaan yhä kehittämään pelitapaa ja sitä kautta tekemään myös voittoisaa tulosta, Kuutamo sanoo.

 

Suomen joukkue: http://www.wr2016.ch/finnland
Otteluohjelma: http://www.wr2016.ch/spielplan