Suomi aloitti pt-rugbyn B-sarjan EM-kilpailut toivotusti

Suomen joukkue

Suomen pyörätuolirugbymaajoukkue aloitti B-sarjan EM-kilpailut Sveitsin Nottwilissä toivotusti voitolla Tsekistä. Tiukoille avausottelun voitto meni, sillä lukemat olivat 52–51.

Maajoukkueen päävalmentaja Jussi Immonen tuumi, että kansainvälisellä tasolla voitto on iso asia. Immonen näki avauksessa pelillisestikin paljon hyvää.

– Projektin kannalta hyvä tapa voittaa ottelu. Pystyimme toteuttamaan joukkuehyökkäyksen pelitapaa ajoittain todella mallikkaasti. Edelleenkin tulee ns. helppoja ja paineettomia virheitä, joista vastustaja saa tehtyä helppoja maaleja. Puolustuspelaamisessa oli ajoittain todella hyvää tekemistä, ja pelaajat pystyivät toteuttamaan laadittua pelisuunnitelmaa mallikkaasti. Muutaman kerran pallo pomppi meidän kannalta heikosti, mutta hyvässä kasvussa oleva joukkue kesti nämäkin henkisesti tiukat hetket, Immonen sanoi.

Myös kapteeni Antti Sinisaari oli tyytyväinen, että turnaus sai toivotun alun. Ensimmäisessä ottelu on aina omanlaisensa.

– Vaikka puhuttiin, ettei oteta paineita, mutta ihan varmasti oli paineita selässä. Pallo pomppi. Tiesimme, miten Tsekki pelaa. He pelasivat kovaa, itsellämme peli lähti käyntiin niin kuin piti. Vähän turhan tiukalle vedettiin, mutta tämä riittää ekaksi, Sinisaari tuumi.

Suomella on perjantaina kaksi peliä, kun se kohtaa ensin Puolan klo 14.30 Suomen aikaa ja vielä illalla Venäjän klo 21.00 Suomen aikaa.

Tulos- ja otteluohjelmasivu: http://www.wr2016.ch/spielplan