Junior Games tuo säpinää Jyväskylän Hipposhalliin 30. marraskuuta

Junior Games

 

Vammaisurheilun Junior Games -tapahtuma tuo urheilun iloa ja liikkumisen riemua Jyväskylän Hipposhalliin 30. marraskuuta. Tapahtumassa kilpaillaan yleisurheilun kolmiottelussa, sukkulaviestissä ja sokkopingiksessä. Kolmiottelun lajeina ovat vammaluokasta riippuen mm. juoksu, kelaus, pituushyppy, turbokeihäänheitto, kuulantyöntö sekä pyörätuolislalom.

Tapahtumaan on ilmoittautunut 344 osallistujaa, jotka osallistuvat valintansa mukaan joko kilpa- tai harrastesarjaan. Junior Games -osallistujia kannustamassa on myös paralympiamitalisti Henry Manni, joka on itse nuorempana osallistunut JG-tapahtumaan useana vuonna.

– Tapahtumapäivän tarkoitus on lisätä liikettä, saada onnistumisen kokemuksia ja kokea liikunnan sykähdyttäviä hetkiä. Toivottavasti mahdollisimman monelle osallistujalle tulee ikimuistoinen päivä Junior Games -kisoissa, tapahtumasta vastaava Nina Peltonen sanoo.

Kilpailulajien lisäksi tapahtumassa pääsee jälleen kokeilemaan myös liikunnallisia lautapelejä. Mukana on myös Koululiikuntaliiton juoksu- ja vesisankarit -toimintapiste sekä kokeilulajeja Sporttitorilla.

Päivän aikataulu:

klo 9.00 kilpailut alkavat (non stop -pisteet auki, sokkopingisturnaus alkaa)
klo 11.30 avajaiset
klo 12.00 sukkulaviestit
klo 12.30 kilpailut jatkuvat sekä juoksujen ja kelausten kilpaerät
klo 13.30 harrastesarjan osallistumismitaleiden jako
klo 14.30 kolmiottelun kilpasarjan, sokkopingisturnauksen ja sukkulaviestien palkintojen jako sekä paras kannustus -palkinto
klo 16.00 kilpailut päättyvät 

Sarjat:

– alle 11-vuotiaat (2005 ja sitä myöhemmin syntyneet)
– 12-15 vuotiaat (2001–2004 syntyneet)
– 16-19-vuotiaat (1997–2000 syntyneet)

Median yhteystiedot tapahtumaa koskien: Heidi Lehikoinen, 040 664 3093, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.