Valtti-seminaarissa jaettiin onnistumisia ja kehittämisideoita

Heidi Skantz

Valtti-ohjelman palauteseminaari keräsi yhteen muun muassa Valtti-koordinaattoreita, Valtteja sekä oppilaitosten edustajia pohtimaan projektin antia ja esiin nousseita kehitysideoita.  Lisäksi kuultiin 16-vuotiaan Elsi Suikkasen ja Valttinsa Janni Tanin onnistumistarina.

Seminaarissa kuultiin myös opinnäytetyöntekijöiden ensimmäisiä alustavia tuloksia. Gradua tekevä Heidi Skantz kertoi väliraportissaan, että hänen kyselyynsä toistaiseksi perheistä vastanneista 68 prosentilla liike oli lisääntynyt, 58 prosentilla puolestaan harrastus oli löytynyt. Kyselyyn on toistaiseksi vastannut 86 henkilöä. Valttia haki 367 lasta tai nuorta, joista 288 aloitti Valtin.
Onnistumistarinoita on useita. Elsi Suikkasen ja Janni Tanin kokemukset olivat positiivisia. Elsi oli löytänyt liikunnasta hyvää oloa ja nauttinut kaikista kokeilustaan. Selvä suosikki kuitenkin löytyi.
– Vesipyöräily oli kivointa, Elsi kertoi iloisena.
Elsillä ja Jannilla oli seitsemän kokeilua. Lajeina oli vesipyöräilyn lisäksi muun muassa uintia, luistelua ja kuntosalilla käyntiä.
– Pääsin itsekin kokeilemaan uusia juttuja, Janni Tani sanoi.
Valttien kokemuksia ja palautetta oli kerännyt VAU:ssa työharjoittelussa oleva Akseli Makkonen. Palautetta, kokemuksia ja kehitysideoitakin oli monenlaista.
– Etukäteen ihmettelin ideaa. Mikseivät vanhemmat vain itse vie lapsiaan harrastuksiin? Kun käytin tunteja ja tunteja etsiessäni kokeilupaikkoja ymmärsin, ettei se todellakaan olekaan niin helppoa! Valteille on siis mielestäni tarvetta, oli eräs Valtti raportoinut.
Makkosen kyselyn perusteella tekemä päätelmä oli, että ohjelma oli onnistunut Valttien näkökulmastakin. Kehitystoiveet koskivat lähinnä käytännön asioita, sillä esimerkiksi infoon ja tiedon kulkuun toivottiin selkeyttä.

Päivän aikana kuullut esitykset tulevat alkuviikon aikana PDF-tiedostoina ladattaviksi ja luettaviksi Valtti-sivuille.