AMEO-tiimiin viisi nuorta vammaisurheilijaa

AMEO VAU

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Ammatillisten erityisoppilaitosten verkosto AMEO ovat vuodesta 2014 lähtien tukeneet yhdessä nuoria vammaisurheilijoita.

Tänä vuonna tuhannen euron arvoiset AMEO-stipendit saivat maalipalloilija Miina Grönroos (Riihimäki), salibandyn pelaaja Ville Lahjajärvi (Tampere), pyörätuolirugbya ja ratakelausta harrastava Aino Tapola (Helsinki), rytmisen voimistelun harrastaja Tuulikki Jauhiainen (Vantaa) sekä yleisurheilua ja pyörätuolirugbya harrastava Risto Simonen (Tohmajärvi)

– Rion olympialaisten ja paralympialaisten jälkeen nuorten urheilijoiden tuesta on puhuttu paljon. Yhteistyössä AMEO:n kanssa olemme jo usean vuoden ajan pystyneet tukemaan nuoria urheilijoita oman urheilijan polun alkupäässä juuri silloin, kun tukea usein eniten tarvitaan. Näillä stipendeillä pystymme omalta osaltamme auttamaan, että harrastus saisi jatkua ja urheilija kehittyä, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen sanoo.

– Rohkeus, vastuullisuus ja yhteishengen luominen ovat arvoja, joita AMEO-verkosto pitää tärkeinä. Verkostomme haluaakin myöntämillään stipendeillä tukea nuoria liikunnan harrastajia, jotka omissa lajeissaan nämä ominaisuudet täyttävät, toteaa AMEOn johtoryhmän puheenjohtaja ja Keskuspuiston ammattiopiston rehtori Sirpa Lukkala.

Stipendit jaettiin vammaisurheilun lasten ja nuorten Junior Games -syyskisojen yhteydessä Jyväskylässä keskiviikkona 30.11.

AMEO on seitsemän ammatillisen erityisoppilaitoksen verkosto, johon kuuluvat Ammattiopisto Luovi, Bovallius-ammattiopisto, Validia Ammattiopisto, Keskuspuiston Ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Optima ja Aitoon koulutuskeskus.

Kuva: AMEO-stipendiaateista paikalle ehtivät vasemmalta Miina Grönroos, Tuulikki Jauhiainen ja Aino Tapola.