Juha Härköselle uran paras maailmancup-sijoitus

Juha Härkönen Vuokatti

Juha Härkönen oli ainoa suomalaiskilpailija parahiihdon maailmancupissa Vuokatissa maanantaina, kun vuorossa olivat ampumahiihdon normaalimatkat. Härkönen suoriutui 15 kilometrillä hyvin ja myös ampui mallikkaasti, sillä ohi lipsahti vain ensimmäiseltä ampumapaikalta kaksi. Se toi liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa seitsemännen sijan, mikä on hänen parhaansa maailmancupissa.

”Oli paljon parempaa kuin lauantaina. Oli helpompi hiihtää, vaikka mentiin tuplamatka. Lähdin suht’ koht’ rauhassa ja loppua kohden pystyin kiristämään. Ensimmäinen ammunta pilasi pikkuisen, sen kun olisi saanut myös nollille, olisi luullakseni pari sijaa parantunut. Muuten olen tyytyväinen tähän kisaan, tämä näytti, että ylöspäin mennään. Perjantai (maastohiihdon lyhyt vapaan matka) on sitten sellainen, että mennään alusta loppuun hanat auki. Parempi sijoitus taas siellä. Sitä odotellessa”, Härkönen sanoi tyytyväisenä.

Tiistaina parahiihdon maailmancupissa Vuokatissa kilpaillaan uutena lajina cup-ohjelmassa testitapahtumana oleva ampumahiihdon viesti. Suomi ei ole mukana. Sen jälkeen maailmancup jatkuu vielä kahdella maastohiihdon kilpailulla torstaina ja perjantaina.

#paranordic #worldcupvuokatti