Käsipyöräilijä Polvelle toinen mitali MM-kilpailuista – hopeaa maantieajosta

Teppo Polvi ylsi toistamiseen mitaleille vammaispyöräilyn MM-kilpailuissa Yhdysvaltain Greenevillessä, kun hän ajoi toiseksi käsipyörien H1-luokan maantieajossa.

Teppo Polvi (vas.) nousi toistamiseen MM-kilpailujen palkintopallille. Kuva: Suomen Pyöräilyunioni

Polvi aloitti kolme kierrosta ja yhteensä 30,6 kilometriä käsittäneen kilpailun rivakasti ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Toisen kierroksen loppuosan nousuissa Polvi ohitti edellä ajaneen Uuden-Seelannin Timothy Williamsin, ja piti sijoituksen maaliin asti.

– Huikea, mutta rankka kisa. Etelä-Afrikan Nicolas Peter Du Preez oli tänään täysin ylivoimainen. MM-kullasta en pystynyt taistelemaan, mutta jäihän tavoitetta ensi vuodelle. Harmi, että Harrin (Sopanen) nousujohteinen ajo ei riittänyt tavoittamaan Williamsia, olisi ollut hienoa saada kaksi suomalaista palkintopallille, kommentoi tuplamitalisti kilpailun jälkeen.

Suomen toinen H1-luokan edustaja Harri Sopanen täydensi hienoa suomalaispäivää sijoittumalla siis neljänneksi.

– Jälkiviisaana voidaan todeta, että rivakammin olisi pitänyt aloittaa, matka loppui kesken, pääsin kunnolla vauhtiin vasta viimeisellä kolmannella kierroksella, harmitteli Sopanen.

Käsipyörien H3-luokassa kilpaileva Jani Peltopuro ajoi niin ikään nousujohteisesti. Peltopuro jakoi 61,2 kilometrin kilpailussa voimansa oikein, ja paransi sijoitustaan loppua kohden.

– Yksi elämäni kovimpia kisoja. Varsinkin reitin nousuosuudet iltapäivän paahtavassa helteessä olivat kovia. Ei voi kuin nostaa hattua, miten kovaa kärki painoi yli 35 asteen helteessä kovalla reitillä.

Näkovammaisten tandem-luokan maantieajon suomalaisodotukset kohdistuivat Arttu Mäkiseen–Aki Turuseen, kun Jarmo Ollaketo–Tommi Martikainen joutuivat vetäytymään kilpailusta Ollankedon perjantaisen rytmihäiriön takia.

– Ajoimme sovitun taktiikan mukaisesti, mutta ensimmäisen kierroksen pitkä nousu pudotti. Emme vaan pystyneet vastaamaan rytminvaihdokseen, seinä tuli vastaan, totesi Arttu Mäkinen.

Tandem-pari tuli kärjen osalta ajetuksi kiinni aivan 102 kilometrin kilpailun loppupuolella ja tuloksiin kirjattiin merkintä DNF, did not finish, vaikka normaalisti kierroksella ylös ajetut saavat sijaluvun sen hetkisen tilanteen mukaan.

Suomi oli kahden mitalin myötä MM-kilpailujen mitalitaulukossa sijalla 22, kun osallistujamaita oli yhteensä 44. Suomi oli ainoa mitalikantaan yltänyt pohjoismaa. Mitalitaulukon ykkönen oli isäntämaa Yhdysvallat, joka rohmusi kotikisoista yhteensä 18 mitalia.

Lähde: Suomen Pyöräilyunionin tiedotus

MM-kilpailujen kotisivut: www.greenvillesc2014.com

Vammaispyöräilyn MM-kilpailut, Greenville, USA 28.8.–1.9.2014Käsipyörien H1-luokan maantieajo, 30,6 km
1. Nicolas Peter Du Preez, Etelä-Afrikka, 1:22,33
2. Teppo Polvi, Suomi, 1:29,15
3. Timothy Williams, Uusi-Seelanti, 1:29,41
4. Harri Sopanen, Suomi, 1:37,06

Käsipyörien H3-luokan maantiejo, 61,2 km
1. Vittorio Podesta, Italia, 1:38,33
2. Heinz Frei, Sveitsi, 1:40,25
3. Walter Ablinger, Itävalta, 1:41,47
...
12. Jani Peltopuro, Suomi, -1 kierros

Näkövammaisten tandem-luokan maantieajo, 102 km
1. Carlos Gonzalez- Noel Martin, Espanja, 2:23,07
2. Damien Debeaupuits – Mickael Dhinnin, Ranska, 2:23,07
3. Rinne Oost – Cor Van Leeuwen, Alankomaat, 2:25,56
Arttu Mäkinen – Aki Turunen, Suomi, DNF