Maalipallon EM-kilpailujen kotisivut on julkaistu

Suomi isännöi näkövammaisten maalipallon Euroopan mestaruuskilpailuja 15.–23. syyskuuta 2017 Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Kisojen pelipäivät ovat 18.–22.9. 

EM-kilpailujen kotisivut on avattu osoitteessa www.pajulahti2017.fi ja Facebook-sivuston löytyy osoitteesta www.facebook.com/Pajulahti2017.

EM-kilpailuihin osallistuu maanosan kymmenen parasta miesten ja kymmenen parasta naisten joukkuetta. Osallistuvat joukkueet varmistuvat myöhemmin keväällä, kun joukkueet ovat vahvistaneet osallistumisensa.

Miehissä osallistumisoikeus on vuoden 2015 EM-kilpailujen seitsemällä parhaalla, eli Turkilla, Suomella, Liettualla, Tšekillä, Saksalla, Belgialla ja Ruotsilla sekä vuoden 2016 B-sarjan EM-kilpailujen kolmella parhaalla, eli Ukrainalla, Iso-Britannialla ja Slovenialla.

Naisissa osallistumisoikeus on 2015 EM-kilpailujen seitsemällä parhaalla, eli Turkilla, Venäjällä, Ukrainalla, Israelilla, Ruotsilla, Tanskalla ja Suomella sekä 2016 B-kisojen kolmella parhaalla, eli Iso-Britannialla, Saksalla ja Kreikalla.

Turkki on hallitseva Euroopan mestari niin miehissä kuin naisissa. Naisten puolella Turkki voitti myös vuoden 2016 paralympiakultaa Riossa. Miehissä tuore paralympiavoittaja on Liettua.

EM-kilpailujen yhteydessä järjestetään myös ensimmäistä kertaa maalipallon veteraanien avoimet MM-kilpailut, joihin ovat tervetulleet vuonna 1977 tai sitä ennen syntyneet pelaajat, jotka eivät ole pelanneet maansa maajoukkueessa 1.1.2016 jälkeen. Kussakin joukkueessa saa olla yksi pelaaja, joka on syntynyt 1987 tai sitä ennen.

Maalipallon EM-kilpailut 2017 sosiaalisessa mediassa