Santeri Kiiveri parhaimmillaan kuudes para-alppihiihdon MM-kisoissa

Santeri Kiiveri, kuva: Marcus Hartmann

Lappeenrantalainen Santeri Kiiveri oli ainoa suomalaislaskija para-alppihiihdon MM-kilpailuissa Italian Tarvisioissa. Pystylaskijoiden sarjassa laskeva Kiiveri urakoi ensimmäisissä MM-kisoissaan koko viiden lajin sarjan. Paras sijoitus oli alppiyhdistetyn kuudes sija. Kisat päättäneessä päälajissaan pujottelussa hän oli yhdeksäs.

– En oikein tiedä miksi ei vain kulkenut tänään. Aamulla oli vielä hyvä fiilis, eikä mitään kummallista tapahtunut. Tänään ei vain ollut se päivä, jolloin onnistuu, Kiiveri pohti maanantain pujotteluaan.

Kiiveri oli Tarvisiossa syöksylaskun 13., super-G:n 18., alppiyhdistetyn kuudes, suurpujottelun kahdeksas ja pujottelussa siis yhdeksäs. Pystylaskijoiden sarjaa hallitsivat Itävallan Markus Salcher vauhtilajeissa ja Ranskan Arthur Bauchet tekniikkalajeissa. Molemmat voittivat kaksi kultamitalia.

Maailmancupissa ja Euroopan cupissa erittäin hyviä sijoituksia kauden aikana kerännyt Kiiveri on vielä nuori, hän täyttää maaliskuussa 17 vuotta. Reilun vuoden päässä edessä siintävät Pyeongchangin talviparalympialaiset.

– Kisojen kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen. Supercombin (alppiyhdistetty) pujottelussa olin kolmanneksi nopein ja siinäkin valossa odotin pujottelukisalta vähän enemmän, mutta onneksi näitä kisoja on tulevaisuudessa vielä paljon edessä. Nyt opiskellaan ainakin pari viikkoa Kuusamossa, ja sitten katsotaan loppukauden kisakalenteria uudelleen, Kiiveri summasi.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedotus

Santeri Kiiverin lajien tulokset