Talviliikuntavälineitä vuokralle SOLIA:sta

Marc Schuh, kuva: Tommi Eronen

Vielä ehtii kokeilla soveltavan liikunnan apuvälineitä tänä talvena! Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA tarjoaa mahdollisuuden vuokrata erilaisia välineitä talviharrastuksiin. Suosittua tällä hetkellä on hiihto-, laskettelu-, ja jääkiekkokelkkojen vuokraus. SOLIA:n valikoimasta löytyy myös esimerkiksi pystyluistelun tukia, lumilautailutukia, potkukelkkoja sekä pyörätuolin etupyöriin kiinnitettäviä minisuksia.

Hiihtokelkka on helppokäyttöinen myös ensikertalaiselle. Kelkkoja on eri mallisia ja ne toimivat kaikki samalla periaatteella. Sukset kiinnitetään kelkkaan pikakiinnityksellä. Sukset, sauvat, suksivoide ja kelkka kuuluvat vuokrauspakettiin. Kelkkaan saa myös kiinnitettyä retkiluistimet.

Laskettelukelkkoja löytyy erilaisia ja ne sopivat sekä lapsille että aikuisille. Laskettelukelkkaa pystytään käyttämään itsenäisesti tai avustettuna. Outriggereilla eli tukisuksilla ohjaat kelkkaa itsenäisesti. Vaihtoehtona on lasketteleminen perehtyneen ohjaajan kanssa, joka ohjaa kelkkaa avustuskahvasta. Kelkkaan saa myös kiinnitettyä jarruliinoja, joista ohjaaja pystyy määrittämään vauhdin ja varmistamaan ohjaamisen.

Lisätietoja tuotteista ja varauspyynnöt voi tehdä osoitteessa http://solia.ntg.fi. Välineet voi käydä hakemassa SOLIA:n toimipisteestä tai ne lähetetään kätevästi Matkahuollon kautta teille. Rohkeasti kokeilemaan välineitä!

Suomessa vierailevan saksalaisen Marc Schuhin ensikokemus SOLIA:sta

Millainen kokemus vuokraaminen oli?

Vuokraaminen oli helppoa ja meni hyvin. Ystäväni tiesi SOLIA:n nettisivuista ja kehotti minua tutustumaan niihin. En osaa Suomea ollenkaan, mutta tuotekuvat auttoivat paljon sopivan kelkan selvittämiseen. Kelkan noutaminen oli helppoa. Tulin suoraan Saksasta laivalla Helsinkiin ja sain lämpimän vastaanoton SOLIA:n toimipisteessä, jossa sain kokeilla kahta eri kelkkaa.

Kenelle suosittelisit vuokraamista?

Olen itse ammattiurheilija ja olen kilpaillut mm. Leo-Pekka Tähteä vastaan. Minulle oli melko helppoa ratkaista miten kelkka toimii, enkä tarvinnut apua. Jos urheileminen on tuttua entuudestaan, on matala kynnys lähteä luistelemaan tai hiihtämään kelkalla. Mene vain järvelle tai metsään pitämään hauskaa.

Saitko mitä hait?

Ehdottomasti! Halusin kokeilla talviurheilua ensimmäistä kertaa ja kelkka toimi tähän täydellisesti. Minulla oli ihana vierailu Suomessa ja nautin luistelemisesta paljon. Täydellinen urheilulaji. Oli hauskaa luistella järvellä paahtavassa auringon paisteessa tai jopa yöllä tähtitaivaan alla. Tätä haluan ehdottomasti tehdä taas, kun olen Suomessa uudestaan käymässä.

Teksti: Maria Bergström, kuva: Tommi Eronen