Liikuntamaa ja maalipallon EM-kilpailut ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa

Finland 100 years

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n vuonna 2017 järjestämistä tapahtumista maalipallon Euroopan mestaruuskilpailut Pajulahdessa ja Liikuntamaa-messutapahtuma Tampereella ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa 18.–22. syyskuuta järjestettävien maalipallon EM-kilpailujen yhteydessä tuodaan esille näkövammaisten henkilöiden työtä niin avajaisissa kuin oheisohjelmassakin. Vammaisten henkilöiden integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja suomalaisten vammaisjärjestöjen vuosikymmenten saatossa tekemä työ vammaisten oikeuksien parantamiseksi ovat asioita, joista suomalaisten tulee olla ylpeitä.

Suomen naisten maalipallojoukkueen pelaajia

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa Apuväline 2017 -messujen yhteydessä 9.–11. marraskuuta järjestettävän Liikuntamaa-messutapahtuman kantavana teemana on itsenäisyyden juhlavuoden mukaisesti yhdessä tekeminen. Messukeskuksen E-hallin kokoinen, yli 30 toimintapisteen laajuinen kokeilu- ja tutustumistapahtuma on VAU:n sekä muiden järjestö- ja lajiliittotoimijoiden yhteisponnistelujen tuotos.

Liikuntamaa on kansainvälisessäkin vertailussa ainutlaatuinen tapahtuma, jossa pääsee kokeilemaan ja tutustumaan valtaosaan Suomessa harrastettaviin vammaisurheilu ja -liikuntalajeihin sekä liikunnan apuvälineisiin. Liikuntamaan – kuten koko VAU:n – tehtävänä on luoda ja tuoda esille polkuja liikunnan maailmaan vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Lepe-kelaussimulaattori Liikuntamaassa

Lisätiedot maalipallon EM-kilpailuista: www.pajulahti2017.fi ja pääsihteeri Timo Pelkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 596 5015

Lisätiedot Liikuntamaasta: www.liikuntamaa.fi ja Piia Korpi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 767 1368