Tee oma sovellettu frisbeegolfrata!

Sovellettu frisbeegolf on hauska ja monipuolinen peli, sitä voi pelata pareittain, pienryhmissä tai suuremmalla joukkueella. Tarvitaan paperia, joihin merkataan esim. numerot 1–6. Sijoitetaan numerolaput haluttuihin kohteisiin. Merkataan aloituspaikka, josta heitetään kohteeseen numero yksi.

Välineinä voivat olla erilaiset frisbeet esim. sisätiloissa pehmofrisbeet ja ulkona muoviset kovemmat frisbeet. Voit käyttää myös palloja, mailaa ja palloa tai mitä vain, mikä on turvallista tilassa, jossa pelataan. Väline voidaan valita myös pelaajien toimintakyvyn mukaan.

Peli alkaa merkatulta avauspaikalta ja kohteessa on numerolappu, jota kohti edetään. Jokaisella osallistujalla on oma frisbee ja he heittävät vuorollaan, jonka jälkeen siirrytään frisbeen luokse. Seuraava heitto lähtee siitä, mihin ensimmäinen frisbee on pysähtynyt. Kauimpana kohteesta oleva pelaaja heittää ensimmäisenä, muiden on hyvä pysyä heittävän pelaajan takana. Muista laskea heittosi. Jos ryhmällä on vain yksi frisbee, niin heittäjä voi vaihtua jokaisen heiton jälkeen. Toinen vaihtoehto on, että jokainen ryhmän jäsen heittää yhden väylän kerrallaan.

Heittämistä jatketaan, kunnes frisbee osuu maaliin (numerolappuun) tai kohteeseen, jossa se on kiinni esim. puu, kaappi, seinä, tolppa ym. Heittojen lukumäärä kirjataan ylös. Seuraavaan numeroon heittäminen lähtee edellisen numeron/kohteen luota. Radan vähimmillä heitoilla suorittanut on voittaja.

Pelaamisen vaikeuttamiseksi radan voi rakentaa paikkaan, jossa reitillä on puita, pensaita ja muita luonnollisia esteitä. Sisätiloissa voi olla penkkejä, kaappeja ym. Esteet ovat oleellinen osa lajia, eikä niitä saa siirtää tai poistaa kierroksen aikana. Rataa suunnitellessa on hyvä huomioida kohderyhmä esim. taitotaso, apuvälineet ym.

Jos pelataan ulkotiloissa, niin numeropaperit on hyvä laminoida tai laittaa esim. muovitaskuun, jotta eivät kastu ja likaannu. Niitä voidaan käyttää uudelleen ja tehdä erilaisia ratoja. Sovelletulla frisbeegolfilla voi tutustuttaa ihmiset uusiin tiloihin tai ympäristöön.

Mukavia hetkiä ulkoillen ja pelaillen!