Ruotsi voitti Suomen pyörätuolirugbyn EM-kilpailuissa – sarjapaikka ratkeaa perjantaina Puolaa vastaan

Santeri Martikainen

Suomi kärsi 41–62-tappion Ruotsille pyörätuolirugbyn Euroopan mestaruuskilpailuissa Saksan Koblenzissa. Suomi jäi Ruotsin voittaman alkulohkon viimeiseksi ja pelaa perjantaina paikastaan EM-kilpailujen A-sarjassa Puolaa vastaan.

Ruotsin tehokaksikko Tobias Sandberg (19 maalia) ja Tomas Hjert (16) oli liikaa kapealla materiaalilla operoivalle Suomelle. Ottelussa ei myöskään ollut Suomelle suurta panosta, joten joukkue säästeli paukkuja elintärkeään perjantain sijoitusotteluun. Suomen maaliahnein oli torstaina Tuukka Nisso 16 maalillaan. Jukka Parviainen (11) ja Antti Sinisaari (10) säestivät.

Pyörätuolirugbyn EM-kilpailujen A-sarjassa pelaa kahdeksan joukkuetta ja joka kisojen jälkeen kaksi heikointa lähtee hakemaan vauhtia B-sarjasta. Suomi nousi yhdessä Puolan kanssa B-sarjasta näihin Koblenzin kisoihin. Nyt jompikumpi saa pitää paikkansa, kun perjantain sijoitusottelun voittaja varmistaa vähintään kuudennen sijan turnauksessa.

Välierissä kohtaavat Ruotsi ja Tanska sekä Iso-Britannia ja Ranska. Kaksi vuotta sitten Pajulahdessa EM-kultaa juhlinut Iso-Britannia on tähän saakka ollut turnauksen vakuuttavin joukkue.

PYÖRÄTUOLIRUGBYN EM-KILPAILUT, KOBLENZ, SAKSA 24.6.–1.7.2017, 3. PELIPÄIVÄN TULOKSET

4. Irlanti 3 0 3 111–172 0

Seuraavat ottelut: 30.6. klo 12.00 Sijoitusottelu, sijat 5–8 Saksa–Irlanti, klo 14.00 Sijoitusottelu, sijat 5–8 Suomi–Puola, klo 16.00 Välierä Ranska–Iso-Britannia, klo 18.00 Välierä Ruotsi–Tanska