Kuntokuu-haasteessa haastetaan VAU:n jäsenet Suomi 100 -hengessä

Kuva: Anna Tervahartiala

Syyskuun Kuntokuu haastaa VAU:n jäsenyhdistykset ja -seurat Suomen 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Yhdistyksissä voitte kerätä yhden tai useamman ryhmän, joka ottaa haasteen vastaan.

Haaste on seuraava: Liikkukaa ryhmässä Suomi 100 -hengessä syyskuun aikana 100 km. Kilometrejä voi kerätä kävellen, kelaten, juosten, pyöräillen, uiden, potkulautaillen, rullaluistellen, sauvakävellen, meloen, soutaen tai vaikkapa yhdistellen kaikkea edellä mainittua. Ryhmässä jokainen tuo oman panoksensa, jolloin joku voi pyöräillä 20 km, toinen kävelee 5 km, kolmas ui 5 km jne. Yhteenlaskettuna pitäisi syyskuun päätyttyä olla 100 km. Ryhmä voi kerätä useampiakin satoja kilometrejä. Esimerkiksi 100 km on 10 hengen ryhmällä 10 km/henkilö kuukauden aikana. Kilpailukilometreillä ei voi osallistua – tämä on siis arki-, hyöty- ja kuntoliikuntahaaste!

Jokainen osallistuja täyttää omaa kuntokorttiaan. Kuntokortteja voi tila VAU:sta tai tulostaa www.kuntokuu.fi-sivuilta. Laittakaa kuntokortin toiseen ruudukkoon km-määrä sekä tapa, miten olette liikkuneet. Voitte täyttää myös erillistä paperia. Kootkaa syyskuun loputtua ryhmän kortit yhteen ja lähettäkää ne VAU:hun. Liittäkää mukaan paperi, jossa on kerrottu ryhmän nimi ja yhdistys. Yhdistysten kesken arvotaan kaksi VAU:n peli- ja välinekoulutuspakettia, jonka sisällöstä voittanut taho saa päättää. Koulutus kestää kolme tuntia.

Vielä lyhyesti:

  1. Kerää yhdistyksestä/seurasta ryhmä, esim. kävelyryhmä.
  2. Määritelkää paljonko ryhmälaisten tulisi liikkua kuukauden aika. Kuinka paljon liikutte yhdessä ja kuinka paljon erikseen? Jos viisi ihmistä tekee yhdessä 3 km lenkin, niin se on jo kirjattuna 15 km.
  3. Täyttäkää kuntokortteja ja tarkistakaa puolessavälissä kuuta, miten tavoite on täyttynyt.
  4. Kerätkää kuntokortit ja palauttakaa ne VAU:hun 15.10.2017 mennessä. Liittäkää mukaan paperi, jossa ryhmän nimi ja yhdistys/seura/asuntola.
  5. Palkinto arvotaan yhdistykselle/seuralle/asuntolalle, jossa ryhmä on liikkunut.

Kuntokuuhun voi osallistua kuten aina ennenkin eli yksilönä. Kaikki kortit, myös ryhmissä täytetyt, osallistuvat perinteiseen Kuntokuun arvontaan. Jos osallistut itsenäisesti, voit valita paperisen kuntokortin sijaan sähköisen e-kuntokortin, johon voit rekisteröityä www.kuntokuu.fi -sivustolla. VAU ottaa perinteiseen arvontaan kaikki netissä täytetyt e-kortit sekä lähetetyt kuntokortit.

Lisätiedot: Tiina Siivonen, puh. 040 833 4869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Korttien palautus: Tiina Siivonen / VAU, Radiokatu 20, 5krs., 00240 Helsinki

Lisätään liikettä ja ottakaa haaste vastaan!