Kuuselalle ja Söderlingille kultaa lyhytkasvuisten World Dwarf Games -kisoista Kanadasta

William Söderling, Henrik Krogius, Reetta Jokinen ja Jenni Kuusela

Suomen neljän urheilijan joukkue esiintyi edukseen lyhytkasvuisten World Dwarf Games -kisoissa Kanadan Guelphissa. Voimanostajat Jenni Kuusela ja Reetta Jokinen sekä uimarit William Söderling ja Henrik Krogius voittivat yhteensä kuusi mitalia (kaksi kultaa, kaksi hopeaa, kaksi pronssia) neljän vuoden välein järjestettävästä lyhytkasvuisten urheilun suurtapahtumasta.

Helsinkiläinen Kuusela voitti kultaa penkkipunnerruksesta alle 44-kiloisten painoluokassa tuloksella 50 kiloa. Hän teki vielä kisan päätteeksi painoluokkansa maailmanennätyksen 52 kiloa kilpailun ulkopuolella. Turkulainen Jokinen säesti mainiosti alle 52-kiloisten pronssimitalillaan, joka irtosi tuloksella 38 kiloa.

Helsinkiläiset Söderling ja Krogius kauhoivat uima-altaasta neljä mitalia. Söderling voitti kultaa 100 metrin sekauinnista ja hopeaa 50 metrin rintauinnista. Krogius saavutti hopeaa 25 metrin vapaauinnista ja pronssia 50 metrin perhosuinnista.

William Söderling

Söderling oli neljä vuotta sitten Yhdysvalloissa järjestetyissä World Dwarf Games -kilpailuissa ainoa suomalaisurheilija. Sitä ennen järjestetyissä viisissä edellisissä kisoissa ei tiettävästi ole suomalaisurheilijoita ollut. Guelphin kisat olivat selkeä kehitysaskel suomalaisessa lyhytkasvuisten urheilussa.

– Hyvä ja positiivinen kokemus, ehdottomasti kannatti lähteä! Ensi kerralla sitten vielä isommalla Suomi-porukalla, Jenni Kuusela sanoi.

– Henkilökohtaisesti oli mahtava saada ensimmäinen kisakokemus. Pidin kisatilanteesta, kun jännityksestä huolimatta sai mielen hallittua ja suoritukset oikein suoritettua, hän jatkoi.

World Dwarf Games -kisoissa kilpailtiin 12 lajissa, esimerkiksi yleisurheilussa, lentopallossa ja koripallossa ja mukana oli satoja urheilijoita yhteensä 19 maasta. Suomen nelikon lisäksi muita pohjoismaita ei ollut edustettuna.

– Huomasi kyllä, että esimerkiksi USA:ssa, Briteissä ja Australiassa lyhytkasvuisten urheilu on ollut pitkään iso juttu. Joukkueet olivat ihan valtavankokoisia ja voitonhalu monessa lajissa melkoinen, Kuusela totesi.

Lyhytkasvuisten lajeja on mukana myös vammaisurheilun suurimmassa tapahtumassa paralympialaisissa, mutta suomalaisia lyhytkasvuisia urheilijoita ei siellä ole nähty – vielä.

Jenni Kuusela ja Reetta Jokinen

Lyhytkasvuisten 7. World Dwarf Games -kisat, Guelph, Kanada 4.–12.8.2017

Uinnin aikoja ei valitettavasti ole saatavissa.

Uinti

  • 25 m vapaauinti: …2) Henrik Krogius Suomi.
  • 50 m rintauinti: …2) William Söderling Suomi.
  • 50 m perhosuinti: …3) Henrik Krogius Suomi.
  • 100 m sekauinti: 1) William Söderling Suomi.

Voimanosto

Penkkipunnerrus

  • Naiset, alle 44 kg: 1) Jenni Kuusela Suomi 50 kg (kilpailun ulkopuolella 52 kg (ME)).
  • Naiset, alle 52 kg: …3) Reetta Jokinen Suomi 38 kg.

Kisasivuthttp://worlddwarfgames2017.org/