Suomelle kolme hopeaa näkövammaisten MM-keilailun avauskisasta

Petri Mäkivirta

Suomalaisurheilijat saavuttivat kolme hopeamitalia näkövammaisten keilailun maailmanmestaruuskilpailujen ensimmäisenä kisapäivänä Japanin Fukuokassa. Jämsäläinen Petri Mäkivirta, vantaalainen Tuija Näsilä ja tamperelainen Mari Koskinen voittivat hopeaa omissa luokissaan henkilökohtaisessa kilpailussa.

Näkövammaisten keilailussa kilpailijat on luokiteltu kolmeen luokkaan (B1–B3) näkökyvyn mukaan siten, että B1-luokan keilaajat ovat käytännössä sokeita, B2-luokassa syvästi heikkonäköisiä ja B3-luokassa vaikeasti heikkonäköisiä.

Petri Mäkivirta kiri miesten B1-luokan kuuden sarjan alkukilpailusta mitalipeleihin vahvan viimeisen sarjan turvin.

– Yksi sarja alkukilpailussa oli vähän huonompi, mutta viimeisen sarjan viiden kaadon jono nosti hänet toiseksi ja mitalipeleihin. Välierässä tuli vakuuttava voitto korealaisesta, mutta finaalissa alkoi pitkä päivä jo painaa, arvioi Mäkivirran suoritusta Suomen joukkueen valmentaja Markku Veijanen.

Myös naisten B2-luokassa keilaava Tuija Näsilä varmisti mitalipelipaikkansa alkukilpailun vahvan päätössarjan ansiosta. Hän lähti mitalipeleihin kolmannelta sijalta ja onnistui voittamaan välierässä toiseksi sijoittuneen pelaajan, mikä varmisti hopeasijan.

Naisten B3-luokassa Mari Koskinen eteni mitalipeleihin kärkipaikalta, eikä Suomen kultamitalitilin avaaminen ollut kaukana.

– Mari pelasi tasaisen hyvän pelin ja oli alkukilpailussa luokkansa paras. Välierässäkin tuli vakuuttava voitto thaimaalaisesta, mutta finaalissa kokemattomuus ja jännitys aiheuttivat muutaman huonon heiton, joten niukka tappio japanilaiselle, Veijanen kertasi.

Miesten B2-luokassa helsinkiläinen Esa Martikainen eteni alkukilpailussa neljä ensimmäistä sarjaa mitalipelivauhtia, mutta kaksi huonoa sarjaa tiputtivat hänet sijalle 11.

– Kolme mitalia on hyvä alku kisoille ja tästä on hyvä jatkaa kohti joukkuepeliosuuksia. All Events -kilpailua ajatellenkin kaikilla on hyvä tilanne: Mari johtaa luokkaansa, Petri on toisena, Tuija kolmantena ja Esa 11:ntenä, Veijanen sanoi.

Fukuokassa kilpaillaan vielä parikilpailussa sekä kolmen pelaajan ja neljän pelaajan joukkuekilpailuissa. Näiden päätteeksi lasketaan myös All Events -kisan pisteet.

Näkövammaisten keilailun MM-kilpailut, Fukuoka, Japani 22.–30.8.2017

Valitettavasti henkilökohtaisen kilpailun tuloksia ei ollut vielä saatavilla.

Henkilökohtainen kilpailu (6 sarjaa + mitalipelit)

  • Miehet, B1: ...2) Petri Mäkivirta Suomi.
  • Miehet, B2: ...11) Esa Martikainen Suomi.
  • Naiset, B2: ...2) Tuija Näsilä Suomi.
  • Naiset, B3: ...2) Mari Koskinen Suomi.

Suomen joukkue (suluissa kilpailuluokka)

  • Tuija Näsilä, Vantaa (B2)
  • Mari Koskinen, Tampere (B3)
  • Petri Mäkivirta, Jämsä (B1)
  • Esa Martikainen, Helsinki (B2)

Valmentajat

  • Jaana Puhakka, Vantaa
  • Markku Veijanen, Mikkeli

Kisasivutwww.ibsatbwch2017.com