Esa Miettinen viides pöytätenniksen EM-kilpailuissa Slovakiassa

Esa Miettinen (kuva: Harri Kapustamäki/Paralympiakomitea)

Esa Miettinen sijoittui jaetulle viidennelle sijalle liikuntavammaisten pöytätenniksen Euroopan mestaruuskilpailujen luokassa 9. Miettinen hävisi Slovenian Laskossa puolivälieräottelun maailmanrankingin kakkoselle Venäjän Yuri Nozdrunoville 1–3 (9–11, 13–11, 6–11, –13).

– Ottelu oli erittäin korkeatasoinen. Eräluvuistakin voi päätellä, että ottelu oli hyvin tasainen ja Esan voitettavissa. Taktiikkana oli syöttää pääasiassa lyhyitä syöttöjä keskelle ja kämmenelle ja syötönpalautuksesta avata palloralli voimakaskierteisellä lyönnillä pääasiassa Yurin rystylle ja keskelle. Vastustajan syötöistä puolestaan haettiin heti hyökkäystä samoihin osoitteisiin. Taktiikka toimi pääosin hyvin, mutta vastustaja pääsi muutaman kerran liikaa käyttämään vahvaa kämmenasettaan, totesi valmentaja Martti Autio.

Miettisellä oli neljännessä erässä eräpallo tilanteessa 10–9. Erän tappio jäi harmittamaan.

– Vastustajan kehonkielestä oli aistittavissa, että Esa oli päässyt ns. ihon alle. Olisi ollut kovin mielenkiintoista nähdä viides ja ratkaiseva erä, Autio totesi.

– Esan otteet kilpailussa ovat osoituksena siitä, että hän on noussut uudelleen maailman ehdottoman huipun tuntumaan. Tällä hetkellä Euroopan huippu on yhtä kuin maailman huippu. Esimerkiksi Rion paralympialaisten kaikki mitalit löysivät osoitteensa maanosastamme, Autio jatkoi.

Suomen toinen edustaja Laskon EM-kilpailuissa, Ismo Lallo hävisi kaikki kolme alkulohko-otteluaan ja putosi jatkosta ennen pudotuspelejä.

Lähde: SPTL:n tiedotus, arkistokuva: Harri Kapustamäki/Paralympiakomitea