Meri-Maari Mäkiselle kultaa ja Leo Lähteenmäelle pronssia MM-uintien päätöspäivänä

Meri-Maari Mäkinen (kuva: Jussi Salminen)

Parauinnin MM-kisojen viimeinen päivä lähti juhlavasti käyntiin, kun Meri-Maari Mäkinen toi Suomelle toisen mitalin Antti Latikan MM-hopean lisäksi. Raision Urheilijoiden Mäkinen ui 200 metrin sekauinnin voittoon Mexico Cityssä. Mäkinen sai SM7-luokan kultaa tuloksella 3.40,11.

– Se oli tasapainoinen uinti, Mäkinen iloitsi Meksikosta.

Tuloksen hän totesi olleen kaukana ennätysvauhdistaan, mutta voitto oli makea, sillä hän kukisti suoran finaalin ainoan kilpakumppaninsa, Espanjan Judit Rolo Marichalin peräti yli 21 sekunnilla. Rolo Marichal oli Rion paralympiauintien seitsemäs tällä matkalla. 25-vuotiaan Mäkisen Suomen ennätys kirjataan kesältä 2015 lukemin 3.28,80, jolloin hän oli MM-finaalin kahdeksas.

Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki otti kisojen päätöspäivänä uransa toisen MM-mitalin. 50 metrin vapaauinnin S9-luokan finaalissa taso vastasi kahden vuoden takaisten MM-kisojen tasoa ollen kärjen osalta jopa kovempi kuin Rion paralympialaisissa. Lähteenmäki puolusti vuoden 2013 MM-pronssiaan ajalla 26,67 ja sai jälleen himmeimmän mitalin.

– Startti onnistui paremmin kuin aamun alkuerissä, mutta veto meni vähän läpi, varsinkin lopussa, Lähteenmäki raportoi.

Maailmanmestaruuteen ui odotetusti maailmantilaston kärkimies Simone Barlaam Italiasta. Hän kellotti 25,38. Hopean vei Espanjan Jose Alcaraz tuloksella 26,22. Alcarazin lisäksi MM-finaalissa oli mukana kaksi Rion paralympiafinalistia.

Lähteenmäelle Meksikon kisat eivät olleet helpot. Kisaviikolla iskenyt vatsatauti verotti vauhtia niin, että jyväskyläläinen putosi 100 metrin vapaassa ensimmäisenä finaalista, siksi 50 metrin pronssi maistuu makealta kesän 2015 MM-kisojen ja Rion paralympialaisten pettymysten jälkeen.

– Ripulin jäljiltä olo oli vieläkin tehoton, mutta näihin olosuhteisiin nähden meni tosi hyvin.

Lähteenmäen Suomen ennätys kirjataan viime kesän SM-uinneista lukemin 26,01. Se olisi nyt tuottanut MM-hopeaa.

Myös Helsingfors Simsällskapin Jessika Markkanen ui päätöspäivänä mainiosti ja sijoittui kuudenneksi S9-luokan 50 metrin vapaauinnissa.

Lähde: Uimaliiton tiedotus

Kuva: Jussi Salminen