Startti-stipendeistä ja Ahos-apurahasta vuodessa lähes 140 000 euron potti

Espoolainen jalkapallon erityisryhmä Tikka Flash on yksi Startti-stipendin saaneista joukkueista.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU oli yhteistyökumppaniensa kanssa jakamassa vuoden 2017 aikana lähes 140 000 euron edestä apurahoja ja stipendejä toimintaan vammaisurheilun ja -liikunnan parissa – suoraan urheilijoille, valmentajille, ohjaajille, harrastajille, yhdistyksille ja seuroille. Vuonna 2018 yllettäneen vähintään yhtä suureen pottiin.

VAU ja Tukilinja-lehti jakavat Startti-stipendejä kahdesti vuodessa vammaisurheilu- tai -liikuntatoiminnan alkuvaiheen kustannuksiin. Kevään haku päättyy huhtikuun lopussa ja syksyn haku lokakuun lopussa. Startti-stipendiä voivat hakea niin yksittäiset harrastajat ja urheilijat kuin yhdistykset ja seuratkin. Yksilöhakija voi saada maksimissaan 500 euron ja yhteisöhakija maksimissaan 1000 euron stipendin.

Lisätiedot Startti-stipendistä ja sähköinen hakulomake löytyvät TÄÄLTÄ.

VAU ja Suomen Punaisen Ristin alainen Ahos-säätiö jakavat Ahos-apurahaa kouluttautumiseen ja osaamisen kehittämiseen vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan alalla. Startti-stipendin tapaan haku on kahdesti vuodessa, helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä. Apurahaa voi hakea kouluttautumiseen niin Suomessa kuin ulkomailla, sekä valmiisiin koulutuksiin ja seminaareihin että itse räätälöityihin opintoretkiin. Omavastuuosuus kouluttautumisen kustannuksista on 20 prosenttia.

Lisätiedot Ahos-apurahan hakemisesta ja sähköinen hakulomake löytyvät TÄÄLTÄ.

Esimerkkejä haettavista kohteista voi hakea syksyn 2017 haussa Ahos-apurahaa ja Startti-stipendejä saaneiden listoista.