Yhteistyö Special Needs Judo Unionin kanssa tuo Pajulahden judoturnaukseen kansainvälistä väriä

Pajulahti Gamesin judoturnaus vuodelta 2015

Pajulahti Gamesin sovelletun judon turnauksessa on aiempina vuosina ollut aika ajoin muutamia ulkomaalaisia kilpailijoita, mutta tammikuussa 2018 Pajulahteen Lahden kupeeseen saapuu aiempaa huomattavasti kansainvälisempi joukko judokoita. Mukana on noin 80 judokaa Suomen lisäksi Ruotsista, Iso-Britanniasta, Irlannista, Virosta, Venäjältä, Sveitsistä ja Hollannista.

Judoturnaus käydään lauantaina 20.1. Pajulahden Nikula-hallissa, mutta turnauskokonaisuuteen kuuluu viikonlopun aikana myös harjoittelua ja koulutusta, tietysti vapaa-ajan aktiviteetteja unohtamatta.

Taustalla turnauksen kansainvälistymisessä on se, että kisat järjestetään nyt yhdessä kansainvälisen Special Needs Judo Unionin (SNJU) kanssa ja turnaus on SNJU:n virallinen Open Special Need Judo Tournament.

– Special Needs Judo Unionin päämäärä on saada maailmanlaajuisesti samat säännöt ja käytännöt jokaiselle maalle ja järjestölle, jotka järjestävät sovelletun judon toimintaa. Open Special Need Judo Tournament on kerran vuodessa järjestettävä Euroopan turnaus. Vuonna 2017 kilpailut olivat Kreikassa ja sitä ennen useamman vuoden ajan Hollannissa, kertoo Pajulahden turnausta järjestämässä oleva Hanna Kokkonen.

Koska Open Special Need Judo Tournament kiertää maasta toiseen, ei ensi vuoden turnauksella Pajulahdessa ole samaa nimeä.

– Toki joka vuosi markkinoimme kilpailua kansainvälisesti ja kansainväliset vieraat ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan kilpailuihin, Kokkonen sanoo.

Pajulahti Gamesin judoturnauksen osallistujat löytyvät TÄÄLTÄ.

Lisätiedot kisasivuiltawww.pajulahtigames.fi