Suomen kaksikko on jälleen kova sana yleisurheilun IAADS EM-kilpailuissa

Down-urheilijoiden yleisurheilun kolmannet IAADS EM-kilpailut järjestetään 21.–26. toukokuuta 2014 Portugalin Póvoa de Varzimissa. Suomesta kilpailuihin osallistuvat kuusankoskelainen Joonas Elo ja iittiläinen Jani Töyrylä.

Kaksikolla on runsaasti menestystä aiemmista IAADS:n arvokilpailuista. Vuoden 2013 EM-kilpailuissa Roomassa Elo voitti oman T21-luokkansa kuulantyönnön ja oli hopealla keihäässä. Töyrylä voitti Mosaic-luokkansa keihäänheiton ja 100 metriä sekä saavutti hopeaa pituudessa, kuulassa ja 3-ottelussa. Töyrylä valittiin vuoden 2013 päätteeksi vuoden iittiläiseksi.

Elo ja Töyrylä hakevat Portugalista menestystä samoista lajeista kuin edellisvuonna. Elo osallistuu pituuteen, kuulantyöntöön ja keihäänheittoon. Töyrylän lajit ovat 100 metriä, pituus, kuulantyöntö, keihäänheitto ja kolmiottelu.

– Joonas tavoittelee kultaa kuulassa ja keihäässä. Hän psyykkaa itseään katselemalla viime vuoden Rooman kisakuvia ja kuuntelee äänittämäänsä tsemppinauhaa, kertoo Joonas Elon äiti Päivi Ukkonen, joka lähtee mukaan Portugalin EM-kilpailuihin.

IAADS eli International Athletic Association for Persons with Down Syndrome järjestää yleisurheilun arvokilpailuja down-urheilijoille vuosittain. IAADS on perustettu vuonna 2008 ja se on järjestänyt EM- tai MM-kilpailut joka vuosi vuodesta 2010 lähtien.

Suomen joukkue

Joonas Elo, Kuusankoski

  • luokka: T21
  • lajit: pituus, kuula, keihäs

Jani Töyrylä, Iitti

  • luokka: Mosaic
  • lajit: 100 m, pituus, kuula, keihäs, kolmiottelu

Lisätiedot: www.iaads.info