Jani Töyrylä kruunasi EM-kilpailunsa keihäänheiton maailmanennätykseen

Iittiläinen Jani Töyrylä heitti uuden keihäänheiton Mosaic-luokan maailmanennätyksen Down-urheilijoiden IAADS-järjestön yleisurheilun EM-kilpailuissa Portugalin Póvoa de Varzimissa. Töyrylä paransi omissa nimissään ollutta ME-tulosta 83 senttiä lukemiin 28,76.

Töyrylä voitti EM-kilpailuissa kultaa myös 3-ottelussa ja 100 metrillä. 3-ottelussa lajeina olivat 100 metriä, kuulantyöntö ja pituus. Töyrylä keräsi ennätyspisteensä 1949. Satasen Töyrylä voitti ajalla 15,41. Töyrylä voitti lisäksi hopeaa kuulassa ja pituudessa.

Kuusankoskelainen Joonas Elo saavutti Portugalin EM-kilpailuista luokassaan T21 kultaa kuulantyönnöstä ja hopeaa keihäänheitosta. Elo oli tietenkin tyytyväinen kuulan kultamitalistaan, mutta jäi hieman harmittelemaan tulostaan 9,48. Harjoituksissa hän oli onnistunut rikkomaan kymmenen metrin rajan.

IAADS eli International Athletic Association for Persons with Down Syndrome on järjestänyt yleisurheilun EM- tai MM-kilpailut down-urheilijoille vuosittain vuodesta 2010 lähtien.

Suomalaisten mitalit

Jani Töyrylä, Iitti

  • 3 kultaa: keihäs, 3-ottelu, 100 m
  • 2 hopeaa: pituus, kuula

Joonas Elo, Kuusankoski

  • 1 kulta: kuula
  • 1 hopea: keihäs