Onnistuneen kokeilutapahtuman jälkeen Tampereen oma pyörätuolirugbyjoukkue on askeleen lähempänä toteutumista

Pyörätuolirugbyn kokeilutapahtuma Tampereella

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjesti lauantaina 10. helmikuuta pyörätuolirugbyn kokeilupäivän Tampereella, Etelä-Hervannan koululla.

Kokeilupäivä oli peruja viime marraskuun Liikuntamaasta, Apuväline 2017 -messujen yhteydessä Tampereella järjestetystä vammaisurheilun ja -liikunnan messutapahtumasta. Liikuntamaassa oli kokeiltavissa lukuisien muiden lajien ohella myös pyörätuolirugbya. Tampereella on pelattu pitkään pyörätuolikoripalloa, mutta rugby on hyvä vaihtoehto henkilöille, joiden ylävartalon toimintakyky on heikompi.

Etelä-Hervannan koululle saapui lauantaina seitsemän kokeilijaa, mitä voi pitää nelihenkisin joukkuein pelattavassa pyörätuolirugbyssa hyvänä määränä. Paikalla olivat ohjaajan ominaisuudessa lajin aktiivipelaajat Santeri Martikainen ja Risto Mört sekä pyörätuolirugbysta VAU:ssa vastaava valmennuspäällikkö Tuomas Törrönen.

Paikalla olivat myös valmennuspäällikkö Pekka Hemmilä ja jääkiekkojaoston puheenjohtaja Ari Jortikka Tampereen Kooveesta. Seurasta luvattiin kartoittaa mahdollista harjoitusvuoroa, ja jos toiminta lähtee Tampereella etenemään, on jo valmiiksi sähköpyörätuolisalibandyssa ja kehitysvammaisten salibandyssa mukana oleva Koovee joukkueelle luonteva kotipesä.

Kokeilutapahtumassa olivat mukana myös Liikuntamaassa lajista kiinnostunut Varalan liikuntaneuvojaopiskelija Sasu Turunen ja Verven Tampereen kuntoutusyksikön fysioterapeutti Eveliina Markovaara, jotka ovat kiinnostuneita olemaan mukana mahdollisen uuden joukkueen toiminnassa.

Jos olet Tampereen seudulta ja kiinnostunut pyörätuolirugbysta, ota yhteyttä VAU:n valmennuspäällikkö Tuomas Törröseen, puh. 050 408 6152, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.