SOLIA:n välineiden videokäyttöohjeet nettiin

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA julkaisee kahdeksan liikunnan apuvälineen käyttöohjeet videomuodossa internetissä. Ohjeet on tehty yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun apuvälineteknikko-opiskelijoiden kanssa. Videot on katsottavissa SOLIA:n Youtube-kanavalta osoitteessa www.youtube.com, hakusanoilla ”SOLIA vammaisurheilu”.

Käyttöohjeet toteutettiin opiskelijaryhmittäin siten, että jokainen ryhmä toteutti videon 2–3 välineestä. Oppilaat tutustuivat ennakkoon välineisiin yhteisen tutustumispäivän aikana sekä hankkivat lisätietoa internetistä. Tämän jälkeen he käsikirjoittivat, kuvasivat, jälkiäänittivät ja tekstittivät videot. Kuvauksesta ja editoinnista vastasi media-alan kouluja käynyt ensimmäisen vuosikurssin apuvälineteknikko-opiskelija Taneli Kaalikoski.

– Projektia oli innostava tehdä, kun tiesi, että videot tulevat oikeasti johonkin käyttöön, totesivat opiskelijat Veronica Kurvinen ja Nena Surakka.

Toiveissa on, että projektia voidaan jatkaa tulevaisuudessa seuraavien vuosikurssien kanssa, jotta kaikista SOLIA:n välineistä saadaan ohjeet nettiin.

– Työelämän kanssa tehdyt projektit ovat parhaita oppimisen paikkoja oppilaille, totesi apuvälinetekniikan opettaja Tomi Nurminen.

Teksti: Jukka Parviainen

Katso videot: www.youtube.com/channel/UCHWtj0dPURGsDV8zSL7OUAw

Lisätiedot