Matti Suur-Hamari kantaa Suomen lippua paralympialaisten avajaisissa

Matti Suur-Hamari (kuva: Riku Valleala)

Lumilautailija Matti Suur-Hamari kantaa Suomen lippua Pyeongchangin paralympialaisten avajaisissa perjantaina 9.3. Hallitseva lumilautacrossin ja banked slalomin maailmanmestari Suur-Hamari kuuluu talviparalympiajoukkueen mitalitoivoihin Pyeongchangissa.

– Matti Suur-Hamari on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen valovoimaisimmista paraurheilijoista ja hänen valintansa Suomen lipunkantajaksi oli varsin helppo tehtävä, kertoo Suomen joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen

Suur-Hamari kantoi Suomen lippua Sotshin 2014 paralympialaisten päättäjäisissä. Pyeongchangin 2018 paralympialaisten avajaisten lipunkantajaksi valittu Suur-Hamari on otettu saamastaan kunniasta.

– Kyllähän se ihan uskomattoman hienolta tuntuu ja on kyllä suuri kunnia tulla valituksi tähän tehtävään! Hienoa päästä johdattamaan Suomen joukkue stadionille avajaisissa, Suur-Hamari sanoo.

Pyeongchangin paralympialaisten avajaisissa marssii yhteensä 49 maata, mikä on ennätysosanotto talviparalympialaisten historiassa. Suomen joukkue marssii avajaisissa kolmanneksi viimeisenä joukkueena, sillä joukkueiden marssijärjestys menee korealaisten aakkosten mukaan. Avajaiset alkavat klo 13.00 Suomen aikaa ja ne näkyvät myös suorana Yle TV2:ssa.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Riku Valleala

Talviparalympialaisten ohjelma ja Ylen lähetykset Paralympiakomitean sivuilla.