Kiiveri lähestyy kärkikymmenikköä – Super-G:ssä 11. sija

Santeri Kiiveri (kuva: Harri Kapustamäki)

Santeri Kiiveri nappasi 11. sijan paralympialaisten toisessa lajissaan Super-G:ssä. Näin kisojen ensikertalainen jatkoi hyviä suorituksinaan Pyeongchangin paralympialaisissa Suomen ainoana alppihiihtäjänä.

– Lasku oli taas ihan hyvä. Rinne oli kohtuullisen pehmeä, mutta Super-G:ksi ihan ok. Nyt tuo rinteen loppuosa oli aika suora, mutta se tulee varmasti muuttumaan teknisemmäksi alppiyhdistettyyn, jossa on itävaltalainen radan merkkaaja. Tämä on selkeä etu itselleni, ennakoi Kiiveri.

Seuraava koitos Kiiverillä on tiistaina 13.3. klo 02.30 Suomen aikaa, jolloin kilpaillaan alppiyhdistetyssä. Se onkin nuorukaiselle selvästi vahvempi laji, josta voidaan odotella sijoitusta jo reilusti kymmenen joukkoon.  

– Alppiyhdistetyn pujottelussa pystyn yleensä nostamaan sijoitusta verrattuna Super-G:hen. Jos sellaiset pari sekuntia pääsisi lähemmäksi kärkeä, niin se olisi hyvä, jatkaa Kiiveri.

Super-G:n voiton vei Theo Gmur Sveitsistä, joka otti kultaa myös syöksylaskussa. Kiiveri jäi voittajasta 5,2 sekuntia, mutta kolmannesta sijasta vain reilut 2 sekuntia.

Pystylaskijoiden luokassa kilpailee samassa urheilijoita, joilla on vamma alaraajoissa (LW1-LW4) tai yläraajoissa (LW5/7-LW9). Tulosten laskemisessa käytetään kertoimia, joilla tasoitetaan erilaisia vamma-asteita. Santeri Kiiverin luokka on LW6/8-1

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki

Santeri Kiiverin Super-G-kisan tulokset

Ylen paralympialähetysten aikataulu