Santeri Kiiveri hienosti kuudenneksi alppiyhdistetyssä

Santeri Kiiveri (kuva: Harri Kapustamäki)

Santeri Kiiveri sijoittui komeasti kuudenneksi Pyeongchangin talviparalympialaisten pystylaskijoiden alppiyhdistetyssä. Alppiyhdistetyn ensimmäisen osan Super-G:n jälkeen Kiiveri oli kuudentena ja eroa kärkeen oli siinä vaiheessa vajaat kaksi sekuntia. Mitalisijat olivat siten vielä tavoitettavissa.

– Ihan hyvä lasku. Pieni virhe tuli lopussa, mutta siinä kaikki muutkin tekivät virheitä. Ero kärkeen on nyt pienempi kuin Super-G:ssä toissa päivänä. Pujottelussa kun pari sekuntia vielä saa kärkeä kiinni, niin ollaan jo hyvillä sijoituksilla, kommentoi Kiiveri ensimmäisen laskunsa jälkeen.

Toinen lasku eli pujotteluosuus ei kuitenkaan tuonut muutosta sijoitukseen.

– Sinänsä ihan ok, ei tuo kuudes nyt huono ole. Sitä kolmatta paikkaa lähdin hakemaan, mutta laskivat ne pojat siinä edessä aika kovaa. En ihan pääsyt rytmiin ja lasku jäi koko ajan hieman taakse.

– Minulle tuollainen viisto rinne on vähän vaikea. Varsinkin kun se on koko ajan väärälle puolelle viisto. Toki rata on kaikille sama, vaikka laskijat ja vammat ovatkin erilaisia, Kiiveri jatkaa.

Paralympiakullan vei venäläisten neutraalien paralympiaurheilijoiden Aleksei Bugajev vain 0,32 s ennen ranskalaista Arthur Bauchet'a. Pronssimitalisti Uuden-Seelannin Adam Hall jäi kärjestä puolestaan jo lähes 5 sekuntia. Kiiverin eroksi kärkeen tuli lopulta 7,22 s.

Kiiveri on nyt parantanut sijoituksiaan jokaisessa kilpailussa Pyeongchangissa. Hän kilpailee vielä suurpujottelussa ja pujottelussa.

Pystylaskijoiden luokassa kilpailee samassa luokassa urheilijoita, joilla on vamma alaraajoissa (LW1-LW4) tai yläraajoissa (LW5/7-LW9). Tulosten suhteuttamisessa toisiinsa käytetään kertoimia, joilla tasoitetaan erilaisia vamma-asteita. Santeri Kiiverin luokka on LW6/8-1.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki

Santeri Kiiverin alppiyhdistetyn tulokset

Ylen paralympialähetysten aikataulu