Pyörätuolicurlingjoukkueella kahden tappion tiistai Pyeongchangissa

Markku ja Sari Karjalainen (kuva: Harri Kapustamäki)

Suomen pyörätuolicurlingjoukkue hävisi molemmat pelinsä tiistaina ja on neljän pelipäivän jälkeen tilanteessa, jossa tilillä on seitsemästä pelistä vain yksi voitto. 

Päivän ensimmäisessä ottelussaan Suomi kohtasi isäntämaa Etelä-Korean, joka oli tyly isäntä ja vei ottelun 11–3 seitsemässä päässä. Heti ensimmäisessä päässä Korea otti neljän pisteen johtoaseman, kun Suomi vielä haki heittoihinsa tarkkuutta. Seuraavat kolme päätä olivat Suomen joukkueelta vahvaa suorittamista. Viidennessä päässä Suomen heittojen tarkkuus sekä laatu heikkenivät, josta Korean kaltainen kokenut joukkue rankaisi ottamalla neljä pistettä. Ottelun ratkesi seitsemännessä päässä Korean ottaessa siitä kolme pistettä ja voittaen näin ottelun 11–3.

– Meiltä kaksi surkeaa päätä, että siihen se peli oikeastaan kiteytyi. Noissa päädyissä virheet kasaantuivat, kun useammalla pelaajalla tuli virheitä ja Korea käytti nämä tilanteet hyödykseen. Muutenhan me taisteltiin, ryöstettiin ja oli useammankin ryöstöpisteen paikkoja. Korean viimeinen heittäjä oli vain äärimmäisen hyvä ja kokenut heittäjä, sanoi kapteeni Sari Karjalainen.

Suomen joukkue pelasi Etelä-Korea-ottelun heittojärjestyksessä Vesa Leppänen, Yrjö Jääskeläinen, Markku Karjalainen, Sari Karjalainen.

Suomi kohtasi päivän toisessa ottelussaan Sveitsin. Pelin alku oli Suomelta haparoivaa tekemistä ja Sveitsi meni 5–0-johtoon kahden ensimmäisen pään jälkeen. Suomi kuroi eroa kiinni seuraavien päiden aikana ja viimeiseen päähän mentiin niukassa 8–7 Sveitsin johtoasemassa. Suomen hyvistä suorituksista ja loppukiristä huolimatta Sveitsi vei ottelun numeroin 10–7.

– Ensimmäiset päät annettiin turhaa siimaa vastustajalle, siinä oli peli pikkusen hakusessa. Kun neljän pään jälkeen oltiin 3–8-tappiolla, niin siinä sitten oli aikamoinen työmaa edessä. Loppuosa meni paremmin, että viimeisessä neljässä päässä alettiin taas pelaamaan. Viimeiset neljä päätä alkoivat jo tuntumaan peliltä, kertoi Markku Karjalainen.

Sveitsi-ottelussa Suomen joukkue pelasi heittojärjestyksessä Riitta Särösalo, Yrjö Jääskeläinen, Markku Karjalainen, Sari Karjalainen.

Suomen pyörätuolicurlingjoukkueen pelit jatkuvat huomenna 14.3. pohjoismaisia naapureita Ruotsia ja Norjaa vastaan. Ottelut alkavat klo 2.35 ja klo 12.35 Suomen aikaa. Jatkopeleihin päästääkseen Suomen on voitettava loput ottelunsa ja toivottava muiden joukkueiden ristiin pelaamista.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki

Suomi–Etelä-Korea-pyörätuolicurlingottelun tilastot

Suomi–Sveitsi-pyörätuolicurlingottelun tilastot

Pyörätuolicurlingturnauksen sarjatilanne World Curlingin sivuilta

Ylen paralympialähetysten aikataulu