Pyylle ja Härköselle 14. sijat ampumahiihdosta – "On nää vaan olleet vaikeat kisat"

Sini Pyy (kuva: Riku Valleala)

Kelkkahiihtäjien sarjassa kilpaileva Sini Pyy sijoittui 14:nneksi Pyeongchangin talviparalympialaisten ampumahiihdon normaalimatkalla (12,5km). Pyy ampui yhteensä seitsemän sakkominuuttia (2+1+2+2).

Pyyn kilpailu meni hieman pieleen jo ensimmäisellä hiihtolenkillä, jossa hän hiihti kahden muun hiihtäjän kanssa vahingossa miesten rataa eli noin 500 m pidemmän matkan.

– Näissä kisoissa on vähän saanut työstää tätä hommaa. Harhaanhiihto meni täysin omaan piikkiin. Kolmen hiihtäjän voimin lähdettiin väärää reittiä. Ladulla ei ollut kylttiä ja vaikka tiesin kyllä ladun, niin seurasin vaan edellä menevää. Sen jälkeen oli sitten aika vaikeaa varsinkin eka ammunta. Toiseen ammuntaan sain kasattua itseni paremmin, Pyy kertoo.

– Kun sakkojakin tuli vielä lisää hölläsin hieman ja pyrin siinä auttamaan hetken hiihdossa kaveriani Oksana Mastersia. Ja säästelin jo vähän voimia tuleviin sileän hiihdon kisoihin, joita on jäljellä. Halusin kuitenkin vetää tämän ampumahiihdon loppuun asti, kun se edellinenkin kisa jäi kesken.

– On nää vaan olleet vaikeat kisat, jatkaa Pyy.

Aiemmin viikolla ampumahiihdon pikamatkalla Pyyltä irtosi tuolin kiinnitys ja nyt tuli harhalenkki hiihdossa. Ampumahiihtoon jäi vielä näytettävää tuleville vuosille.

– Ammunnallisesti oli huonompi kuin muut kisani tällä kaudella. Harmittaa kun sen eteen on tehty paljon töitä ja päästy paljon eteenpäin, mutta täällä ei päässyt kummassakaan kisassa näyttämään omaa tasoa. Hiihto oli tänään kyllä ihan hyvää, vaikka lumisateinen keli olikin aika rankka, Pyy päättää.

Juha Härkönen sijoittui niin ikään 14:nneksi miesten normaalimatkalla (15km). Kärki meni tällä kertaa reilut kahdeksan minuuttia kovempaa. Ohilaukauksia ja siten sakkominuutteja tuli yhteensä neljä (1+1+0+2), joka oli Härköselle hieman normaalia enemmän.

– Tänään oli hyvät fiilikset, mutta ammunta jäi harmittamaan. Varsinkin neljännellä paikalla en ymmärtänyt minne ne kaksi lipsahtivat. Oisko sittenkin ollutkin tyynempi keli kuin kohdistuksessa, aprikoi Härkönen.

– Hiihto oli tänään kuitenkin huomattavasti helpompaa kuin edellisellä matkalla. Ja luisti paremmin. Ne nuoret ovat vaan vähän tuoreempia ja jaksavat hakata kovempaa suksella. Mutta ihan hyvät fiilikset tästä jäi, hän jatkaa.

Härkönen on lopettamassa aktiiviuransa tähän kauteen. Ainakaan isommissa kilpailuissa häntä ei enää nähdä.

– Sen verran nyt kuitenkin kattelen, että jos Vuokatissa joku kisa olisi minne menisi muiden suomalaisten seuraksi hiihtelemään. Mutta muuten nuoremmat saa nyt hoitaa nää edustushommat, naurahti Härkönen.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Riku Valleala

Sini Pyyn ampumahiihtokilpailun tulokset

Juha Härkösen ampumahiihtokilpailun tulokset

Ylen paralympialähetysten aikataulu