Ilkka Tuomisto viides paralympiauransa viimeisessä henkilökohtaisessa kisassa

Ilkka Tuomisto (kuva: Harri Kapustamäki)

Pyeongchangin paralympialaisiin uransa lopettava maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto sijoittui viidenneksi kisojen viimeisellä henkilökohtaisella matkalla 10 kilometrin perinteisellä. Tuomisto aloitti kisan vahvasti ollen vielä 6,6 kilometrin kohdalla kisan toisena. Viimeisten kilometrien aikana hämeenkyröläisen vauhti kuitenkin hidastui ja paras potku katosi. Maaliin tullessaan Tuomisto meni neljännelle sijalle, mutta ukrainalainen Ihor Reptyukhin tiputti hänet vielä sijaa alemmas viiden sekunnin erolla.

– Totta kai tietyllä tapaa pettynyt. Tuntui, että tänään pystyisin taistelemaan hyvästä sijoituksesta, jopa kultamitalista. Kaikki näytti hyvältä 6,5 kilometrin kohdalle asti, mutta sitten ei vain enää jaksanut polkea ja jauhaa hyvää vauhtia ja iski hapot jalkoihin, Tuomisto sanoi.

– Tämä oli viimeinen kilpailu henkilökohtaisilla matkoilla, että se oli siinä sitten. Aika aikaansa kutakin. Monenlaisia tunteita on tullut koettua, niin iloja kuin pettymyksiä, mutta ne ovat varmasti just se urheilun suola. Nyt on aika tehdä jotain muuta.

Näkövammaisten miesten 10 kilometrin perinteisellä 19-vuotias Inkki Inola sijoittui kahdeksanneksi yhdessä opashiihtäjänsä Vili Sormusen kanssa 3.20,4 minuuttia kisan voittaneelle Kanadan Brian McKeeverille jääneenä. Rudolf Klemetti oli opashiihtäjänsä Jaakko Kallungin kanssa kisan 14.

Kelkkahiihtäjä Sini Pyy sijoittui naisten 5 kilometrin kisassa 14:nneksi 2.57,4 voittajasta, Yhdysvaltain Oksana Mastersista jääneenä.

– Oli tosi hauskaa hiihtää tänään! Sain nousujohteisen kisan, että voin kyllä olla tyytyväinen. Se oli tämän päivän maksimi ja kunnon mukainen suoritus, eikä sinne tullut mitään ylimääräistä tällä kertaa. Tämä oli ensimmäinen ehjä kisa, Pyy sanoi.

Suomalaishiihtäjät ovat mukana vielä kisojen päätöspäivänä sunnuntaina hiihdettävässä sekaviestissä.

Lähde: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki

Ilkka Tuomiston 10 km (p) pystyhiihtäjien kisan tulokset

Inkki Inolan ja Rudolf Klemetin 10 km (p) näkövammaisten hiihtäjien kisan tulokset