Sekaviestin kymmenes sija päätti suomalaisten kisat Pyeongchangissa

Sini Pyy, Ilkka Tuomisto, Vili Sormunen ja Inkki Inola (kuva: Riku Valleala)

Suomalaisten kisasuoritukset Pyeongchangin talviparalympialaisissa päättyivät sunnuntain maastohiihdon sekaviestiin, jossa Suomi sijoittui kymmenenneksi. Suomi jäi kisan voittaneesta Ukrainasta 3.39 minuuttia. Muut mitalisijat menivät Kanadalle ja Saksalle.

Suomen joukkueessa hiihtivät tuolihiihtäjä Sini Pyy, näkövammainen hiihtäjä Inkki Inola parinaan opashiihtäjä Vili Sormunen sekä pystyhiihtäjä Ilkka Tuomisto. Sekaviestissä kahdella osuudella pitää olla nais- ja kahdella mieshiihtäjä. Lisäksi kahdella osuudella tulee olla tuolihiihtäjä tai vaihtoehtoisesti pystyhiihtäjä voi hiihtää tuolihiihtäjän osuuden, mutta perinteisellä hiihtotyylillä, kun muuten pystyhiihtäjien osuudet hiihdetään vapaalla.

Suomen viestissä suurimman urakan teki Sini Pyy, joka hiihti sekä ensimmäisen että kolmannen osuuden.

– Olihan se vähän rankkaa. Aika paljon piti aamulla tsempata, että sai vielä kisavireen päälle. Mä hiihdin tänään Ilkalle ja meidän joukkueelle ja sitä kautta sai sen viimeisen tsempin menemiseen. Oli kyllä hauska hiihtää ja sain hyvät hiihdot tänään aikaiseksi. Tästä on kiva lähteä nyt seuraavaa neljää vuotta kohti, totesi Pyy.

Suomen toista osuutta vei paralympialaisten ensikertalainen Inkki Inola.

– Todella hyvillä fiiliksillä lähdin. Se on aina hieno päästää hiihtämään viestiä joukkueena, erityisesti Suomen lipun alla. Onhan se unohtumaton kokemus. Valitettavasti nyt en ihan sitä parasta hiihtoa saanut tähän starttiin. Se on pieni pettymys, mutta muuten olen kyllä todella tyytyväinen joukkueen panokseen tänään, kertoi Inola.

Ilkka Tuomistolle sekaviesti oli pitkän uran viimeinen startti paralympialaisissa. Maalialueella nähtiinkin tunteikkaita hetkiä kilpakumppanien kesken.

– Onhan se aina hienoa tällä porukalla on ollut vetää. Kyllä mä olen ylpeä näistä muista. Eiköhän nämä muut jatka ja kehity taas isoilla askelilla kohti seuraavia kisoja. On ihan hieno siirtää viestikapula nyt nuoremmille. Varmasti tulee kisoja jatkossa seurattua katsomon puolelta, päätti Tuomisto.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Riku Valleala

Maastohiihdon sekaviestin tulokset

Ylen paralympialähetysten aikataulu