Finnish Open Cupista tarpeellinen lisä SPT-salibandyn turnauskalenteriin

Kokeneet Petri Matikainen (oik.) ja Thomas Puska (keskellä) muodostivat Finnish Open Cupissa voitokkaan Pikkupojat-joukkueen yhdessä nuorten Daniel Wickstrandin, Elias Ryökäksen, Walter Östergårdin, Onni Martikaisen ja Samuel Kanasen kanssa. (kuva: Anni Tapola)

Validia Kuntoutuksen Synapsia-talolla Helsingissä koettiin sunnuntaina hektistä ja iloista tunnelmaa kun ensimmäinen sähköpyörätuolisalibandyn Finnish Open Cup -turnaus saatiin päätökseensä. Turnaus alkoi 24.3. ja päättyi finaaliotteluun 25.3. Finaaliss kohtasivat Pikkupojat ja Pohjoisen Puhuri. Ottelu päättyi Pikkupoikien voittoon maalein 10–4. Finnish Open Cupissa ei pelattu sarjajoukkuein, vaan pelaajat olivat muodostaneet uusia joukkueita turnausta varten.

Turnauksen järjestäjinä toimivat Harri Mursu, Ella-Riikka Isometsä, Riina-Kaisa Ojala, Atso Ahonen ja Thomas Puska. Harri Mursu, 39, tutustui SPT-salibandyyn alun perin poikansa kautta:

– Lähdettiin tätä Finnish Open Cupia suunnittelemaan, kun tuntui siltä, ettei Suomessa tällä hetkellä järjestetä näitä turnauksia tarpeeksi. Haluttiin tuoda lisää näkyvyyttä tälle lajille ja että jengi pääsisi kisaamaan useammin, Mursu sanoi.

Ella-Riikka Isometsä, 30, nauttii henkilökohtaista juhlavuottaan lajin parissa, sillä tänä vuonna tulee kymmenen vuotta täyteen siitä, kun hän ensimmäisen kerran aloitti SPT-salibandyn pelaamisen:

– Itse pelaan tänäkin päivänä ja on ollut todella palkitsevaa olla mukana järjestämässä tällaista tapahtumaa. Turnauksella saadaan tietoa levitettyä tästä lajista ja sitä kautta myös uusia pelaajia. Mielestäni olemme saavuttaneet sen, mitä lähdimme tällä turnauksella tavoittelemaan. Kun katson omia joukkuetovereitani, huomaan kuinka monet heistä ovat onnistumisten kautta rohkaistuneet ja tuoneet myös itseään enemmän esille, Isometsä totesi.

Finnish Open Cup-turnausta varten koulutettiin myös uusia tuomareita. Lukiossa opiskeleva Markus Sivula, 17, kouluttautui parissa päivässä tuomariksi turnausta varten. Salibandy lajina ei ole Markukselle lainkaan vieras:

– On tullut pelattua salibandya aika kauan ja olin jo hetken miettinyt, että olisi hienoa kouluttautua myös tuomariksi. Ensimmäinen osa koulutusta oli tämä SPT-salibandyn tuomarikoulutus. Tämä on ollut todella energinen ja viihdyttävä viikonloppu kun kaikki pelaajat ovat täysillä mukana ja pistävät itsestään kaiken likoon. Mielelläni tulisin tuomaroimaan näitä pelejä uudestaan.

Petri Matikainen, 36, oli Finnish Open Cupissa osa Pikkupojat-joukkuetta. Hän on pelannut SPT-salibandya kaksikymmentä vuotta. Matikainen on ylpeä joukkueesta ja viikonlopun tuloksesta:

– Olen todella tyytyväinen, en vain tähän päivään vaan koko turnaukseen ja siihen miten joukkue puhalsi yhteen hiileen. Ei olisi paremmin voinut toivoa. Kaikki meni ihan loistavasti. Halusin päästä heidän kanssa pelaamaan sillä ovathan he tämän lajin tulevaisuus. Oli kyllä kaikin puolin hieno viikonloppu, Matikainen tiivistää.

Harri Mursu kommentoi myös turnauksen järjestämistä sekä Finnish Open Cupin tulevaisuutta:

– Meillä oli monia järjestöjä auttamassa ja tukemassa meidän projektia niin paikan löytämisessä, lahjoituksissa kuin tuomareidenkin kouluttamisessa. Muun muassa Mediq ja VAU ry olivat mukana tukemassa.

– Tässä ensimmäisessä turnauksessa mentiin tietoisesti kotimaisilla joukkueilla, mutta meidän järjestäjien mielestä tärkeää tulevien turnausten kannalta olisi saada joukkueita myös ulkomailta tänne Suomeen pelaamaan ja näin lisätä SPT-salibandyn näkyvyyttä, Mursu totesi.

Teksti: Mikael Kivimäki

Kuva: Anni Tapola

Finnish Open Cupin tulokset

Lisätietoa Finnish Open Cupista