MM-kilpailujen avajaisissa oli vauhdikasta ohjelmaa ja kihelmöivää kisafiilistä

Espoon maalipallon MM-kilpailujen avajaisissa oli kaikki onnistuneen urheilukilpailujen avajaistilaisuuden ainekset: riittävän lyhyitä ja ytimekkäitä puheita, erinomaista musiikkia ja muuta oheisohjelmaa sekä riehakkaan odottavainen yleisö. Maanantaina päästään itse asiaan, kun ottelut alkavat Tapiolan urheiluhallissa ja Summahallissa kello 9.00.

Leppävaaran Sellosalissa järjestetyn avajaistilaisuuden ytimen muodosti Iiris Aittolan ja Mikko Herrasen esittämä musiikki. Aittola on maalipallon paralympiavoittaja Barcelonasta vuodelta 1992. Myös Herraselta löytyy nuoruudesta maalipallotaustaa, mutta parhaiten hän on tunnettu hyvästä menestyksestään Voice of Finlandissa vuonna 2012.

Aittola ja Herranen esittivät musiikkia moneen makuun: Satumaa-tangosta aina koskettavaan versiointiin Iron Maidenin Wasted Years -kappaleesta. Ympäri maailmaa Suomeen ja Espooseen saapuneesta maalipalloväestä koostunut yleisö oli haltioissaan.

Latinalaistanssin kansainvälisissä kilpailuissakin menestyneet Matti Kaksonen ja Silja Rantala esittivät vauhdikkaan tanssinumeron. Puheenvuorot avajaisissa pitivät Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, MM-kilpailujen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Johanna Ikäheimo sekä Vapaaehtoisten valan vannonut Esmeray Kontu, yksi noin sadasta vapaaehtoisesta, jotka mahdollistavat MM-kilpailujen läpiviemisen.

Maalipallon MM-kilpailut sai myös Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) puhtaan urheilun kultaisen kapulan, jonka luovutti sen edellinen haltija, Kouvolassa ajettu rallicrossin MM-osakilpailu.

Maalipallon MM-kilpailut starttaavat maanantaina peräti 22 ottelun voimin. Suomen miesten joukkue kohtaa avausottelussaan Tšekin Tapiolan urheiluhallissa klo 12.00 alkaen. Suomen naiset avaavat kisansa Turkkia vastaan Tapiolan urheiluhallissa klo 14.00. Suomen miesten päivän toisessa ottelussa vastaan asettuu Ukraina Summahallissa klo 16.00.