Lahden Lokomotiville ensimmäinen pyörätuolirugbyn Suomen mestaruus

Suomen mestarit 2017-2018: Lokomotiv, Lahti

Pyörätuolirugbyn SM-sarjakausi 2017–2018 päättyi lauantaina 14.4. Turussa pelattuihin mitalipeleihin. Finaalissa mestaruudesta kamppailivat lahtelainen Lokomotiv ja helsinkiläinen Roosters. Kolme ottelua lauantaina aikan rehkinyt Roosters taipui lopulta Lokomotivin käsittelyssä selvään 34–66-tappioon.

Kokenut Jukka Parviainen, 43, oli yksi Lokomotivin mestaruuden takuumiehiä. Helsinkiläinen Parviainen on pelannut yleensä Roostersin joukkueessa, mutta siirtyi täksi kaudeksi SM-sarjan osalta Lokomotivin riveihin. Kyseessä oli Parviaiselle jo 18. SM-sarjakausi.

– Tunnelma oli finaalissa hyvä. Tälle kaudelle SM-sarjaan yhdistelimme joukkueita sen verran, että meillä oli aiemman neljän sijaan kolme joukkuetta Suomesta ja lisäksi vieraileva joukkue Pietarista. Pelin taso oli nyt kovempaa kuin moneen vuoteen, eli loistavaa ja kovaa peliä päästiin kaikilta näkemään ja kokemaan. Loistavalta tämä voitto tuntuu. Jos oikein lasken, kyseessä oli kymmenes mestaruus itselleni, mutta viime voitosta on monta vuotta taukoa, Parviainen sanoi.

Kotimaisen pyörätuolirugbyn tuoreimmalle SM-sarjaseuralle Lokomotiville mestaruus oli ensimmäinen.

Suomalaisen pyörätuolirugbyn tilanne nykypäivänä on kauttaaltaan melko hyvä, sillä mukaan on saatu enemmän isopisteisiä pelaajia. Pelin taso on siis kaikilla mitta-asteikoilla kohonnut ja muuttunut vaativammaksi ja haastavammaksi tehden pelaamisesta entistä innokkaampaa.

– Kehitettävää pyörätuolirugbyyn kun miettii, niin pelaajarekrytointia pitää vaan lisätä ehdottomasti. Eli lisää uusia pelaajia ja saada nämä vanhemmat pelaajat pysymään. Tämä ongelma on varmasti kaikessa urheilussa, mutta etenkin vammaisurheilussa tuntuu usein siltä, että nuoria ei välttämättä aina kiinnosta harrastukset ja pelaaminen. Haluamme tehdä lajista kaikille mielekästä. Sarjamuutoksiakin voi hyvin tehdä, jotta saadaan pidettyä kunnollinen, kova sarja, Parviainen kertoi.

Teksti: Mikael Kivimäki

SM-sarjan päätösturnauksen tulokset