Ella-Riikka Isometsä ja Helsinki Outsiders nauttivat kovan työn hedelmänä tulleesta SM-kullasta

Ella-Riikka Isometsä

Sähköpyörätuolisalibandyn SM-mitaleista pelattiin lauantaina poikkeuksellisesti Tallinnassa, jossa paikallinen Estonian Wolves isännöi kauden päättänyttä turnausta. Suomen mestaruuden vei kotiin Helsinki Outsiders, joka voitti finaalissa viimeiset viisi mestaruutta napanneen SB Vaasan numeroin 5–4. Pronssin sai Jämäjengi.

Ella-Riikka Isometsä, 30, pelasi Helsinki Outsidereissa puolustajana ja pelinrakentajana voittopäivänä. Isometsälle kyseessä oli upea hetki, sillä tämä oli paitsi hänen kymmenes vuosi lajin parissa myös hänen ensimmäinen SM-kultamitali.

– Pelipaikka oli todella hieno. Oli hyvät puitteet ja loistava halli sekä hyvä kenttä. Todella innoissaan lähdettiin jengin kanssa Tallinnaan. Tällä kertaa oli vähän typistetty kausi, niin meillä on ollut vain kaksi turnausta, Isometsä kertoo.

Helsinki Outsidersilla oli finaaliottelussa todellinen näytön paikka, sillä he olivat edellisessä ottelussa hävinneet Vaasan joukkueelle.

– Vaikka edellinen ottelu Vaasaa vastaan hävittiin, niin tiesimme että kohtaisimme heidät vielä uudelleen finaaliottelussa, joten meidän joukkueella oli ihan erilainen draivi viimeisessä ottelussa. Tunsi porukassa, että oli ihan erilainen taso itse pelaamisessa siinä viimeisessä matsissa kuin aikaisemmin päivällä. Olimme joukkueena selvästi varmempia itsestämme.

Vaikka Isometsän mukaan hyökkäyspeliä voisi joukkueessa vielä hiukan kehittää, finaali oli hänestä joukkueen paras ottelu vuosiin.

– Vaasa on todella kova vastustaja, joten vaikka tämä itsekehuskelulta kuulostaakin, niin pelasimme kyllä todella hyvin. Emme ole voittaneet Vaasaa moneen vuoteen. Pelasimme hyvin ja teimme parhaamme joukkueena. Meidän joukkueen viimeisin mestaruus on muistaakseni vuodelta 2012. Minulle tämä oli ensimmäinen mestaruus.

– Tällä hetkellä sähköpyörätuolisalibandy on hyvässä pisteessä, mutta meidän pitää saada SM-sarjaan lisää pelaajia ja lisää joukkueita. Kansainvälisiä pelejä tarvitaan myös lisää. Tällä hetkellä kotimaisen sähköpyörätuolisalibandyn suurin haaste on saada meidän SM-sarja elvytettyä, sillä joukkueista on selkeästi pulaa, Isometsä myöntää.

Lajin paras puoli Isometsän mukaan on joukkueen henki ja tiimityöskentely ryhmässä:

– Tämä on joukkuelaji, se on varmaan se pelaamisen paras puoli. Meillä on hyvä valmentaja ja joukkueenjohtaja sekä loistava joukkuehenki. Ainakin meidän seurassa kokonaisuus on todella toimiva, Isometsä tiivistää.

Teksti: Mikael Kivimäki

SM-lopputurnauksen tulokset