Vuonna 2019 runsas valikoima soveltavan liikunnan konferensseja – Hae Ahos-apurahaa lokakuun loppuun mennessä!

Pohjoismainen soveltavan liikunnan seminaari Pajulahdessa 2015

Ahos-apurahan syksyn haku on auki lokakuun loppuun saakka. VAU:n ja Suomen Punaisen Ristin alaisen Ahos-säätiön jakama Ahos-apuraha on suunnattu kouluttautumiseen ja osaamisensa kehittämiseen vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan alalla. Apurahaa voi hakea yhtälailla ulkomailla kuin kotimaassa tapahtuvaan osaamisen kehittämiseen. Voit joko suunnitella itsellesi räätälöityjä opintoreissuja esimerkiksi oman lajisi kansainvälisiin tapahtumiin tai osallistua kansainvälisiin soveltavan liikunnan konferensseihin.

Lisätiedot Ahos-apurahasta ja hakulomake löytyvät TÄÄLTÄ. Ohessa on esiteltynä kansainvälisten konferenssien kerma, joihin voi hakea apurahaa syksyn haussa:

Näkövammaisliikunnan (visual impairments & deafblindness) kansainvälinen symposium

Pohjoismainen soveltavan liikunnan konferenssi (Nordic APA Conference)

  • Tanskassa 14.–16. toukokuuta 2019 Musholmin loma- ja vapaa-aikakeskuksessa Korsørissa, noin tunnin matkan päässä Kööpenhaminasta. Lisätietoja antaa Tine Soulié, Handicapidrættens Videncenter, puh. +45 2124 3269, e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.www.handivid.dk

Kansainvälinen soveltavan liikunnan ISAPA-konferenssi

  • Kansainvälisen soveltavan liikunnan järjestö IFAPA järjestää konferenssin USA:n Charlottevillessä 14.–18. kesäkuuta 2019, lisätietoja http://isapa2019.org/

Paralympiaurheiluun keskittyvä VISTA 2019 -konferenssi

2020-luvun puolella

  • Vammaisurheilukonferenssi (Disability sport conference) järjestetään jälleen Coventryssä kesällä 2020. Soveltavan liikunnan eurooppalainen konferenssi EUCAPA järjestetään Espanjassa Elchessa 21.–23. lokakuuta 2020 (www.eucapa2020.com). Vuosi 2021 on jälleen kansainvälinen ISAPA-konferenssin (Jyväskylässä kesäkuussa) ja paralympiaurheilun VISTA-konferenssin vuoro (paikka avoin).

Jos haluat pysyä ajan tasalla kansainvälisistä konferensseista kannattaa seurata IFAPA:n sivustoa osoitteessa http://ifapa.net/

Mistä tiedän minne kannattaa suunnata?

VISTA on perinteisesti painottunut paralympialajien valmennuksen, luokittelun ja teknologian tutkimukseen. Nykyisin mukana on enenevässä määrin sosiaalisen yhdenvertaisuuden teemoja kuten kehittyvien maiden urheilujärjestelmät, naisten ja vaikeavammaisten mukaan pääsy.

Eurooppalainen EUCAPA ja maailmanlaajuinen ISAPA ovat kaverit keskenään. Ne kattavat yleensä koko kirjon soveltavasta ja koululiikunnasta ikäihmisten aktiviteetteihin ja vammaisille soveltuviin lajeihin, mutta järjestäjämaan omin painotuksin ja valinnoin. Vaikka tutkimus on pääroolissa, mukana on yleensä tutustumiskäyntejä, demoja ja kokeiluja.

Konferensseista käytännönläheisin on pohjoismainen soveltavan liikunnan konferenssi, ja Musholmin lomakeskus kiinnostava esimerkki uudenlaisesta esteettömästä suunnittelusta.