Esa Miettinen viidenneksi pöytätenniksen MM-kilpailuissa

Esa Miettinen sijoittui jaetulle viidennelle sijalle liikuntavammaisten pöytätenniksen MM-kilpailuissa Pekingissä. Tie nousi pystyyn puolivälierässä 9-luokan ykkössijoitettua, Itävallan Stanislaw Fraczykia vastaan.

Jo Miettisen alkulohko oli kova. Avausottelussa hän hävisi viime vuoden Euroopan mestarille, Ukrainan Yuriy Schepanskiylle suoraan kolmessa erässä. Jatkopaikka varmistui tiukassa viiden erän kamppailussa tuttuakin tutumpaa norjalaista Andreas Aulieta vastaan. Miettinen oli tappiolla pitkäaikaiselle joukkuekisaparilleen erin 1–2, mutta nousi voittoon.

Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Miettinen kohtasi itselleen aiemmin tuntemattoman japanilaisen Koyo Iwabuchin. Avauserä meni tunnustellessa ja voitto irtosi vasta jatkopalloilla 16–14. Tämän jälkeen Miettinen kuitenkin meni menojaan ja eteni välieriin suoraan erin 3–0.

Puolivälierässä vastassa oli ikinuori itävaltalainen, kilpailun ykkössijoitettu Stanislaw Fraczyk. Miettisellä on ollut usein suuria ongelmia Fraczykin syöttöjen kanssa, mutta tällä kertaa kuopiolainen pystyi haastamaan kokeneen vastustajansa hyvin. Rutionoitunut Fraczyk kuitenkin käänsi jokaisen erän edukseen vieden ottelun 3–0 (11–6, 11–8, 12–10).

Suomalaisen vammaispöytätenniksen grand old man, tänä vuonna 70 vuotta täyttänyt Matti Launonen kävi näyttämässä nuoremmilleen olevansa vielä varteenotettava vastustaja myös korkeimmalla kansainvälisellä tasolla. Launonen voitti 1-luokan avausottelussaan italialaisen Marco Pizzurron viiden erän väännössä.

Vielä toisessa ottelussaan Etelä-Korean Chang-Ho Leetä vastaankin Launonen nappasi yhden erän, mutta taipui tappioon. Kun myös kolmannesta pelistä tuli tappio, sijoittui Launonen alkulohkonsa kolmanneksi ja putosi jatkopeleistä.

Lähde: Suomen Pöytätennisliitto

Liikuntavammaisten pöytätenniksen MM-kilpailut, Peking, Kiina 6.–15.9.2014

Luokka 1

Alkulohko

• Matti Launonen Suomi–Marco Pizzurro Italia 3–2 (9–11, 11–7, 11–6, 7–11, 12–10)
  • Matti Launonen Suomi–Chang-Ho Lee Etelä-Korea 1–3 (8–11, 13–11, 4–11, 10–12)
  • Matti Launonen Suomi–Bruno De Paulo Brasilia 0–3 (7–11, 8–11, 6–11)