VAU:n joulukalenteri, luukku 23 – Aija Saari

Aija Saari

Olen Aija Saari ja toimin VAU:ssa tutkimuspäällikkönä. Yritän seurata, mitä maailmalla tehdään ja siivilöidä siitä hyödyllistä tietoa suomalaisille valmentajille, ohjaajille ja liikkujille. Helposti innostuvana ajaudun mukaan moniin verkostoihin ja projekteihin. Siksi on tärkeää palautua ja huoltaa kehoa, muuten ei jaksa.

Punainen piikikäs jumppapallo on kotikuntoiluvälineistäni rakkain. Poikani sai sen 6-vuotissyntymäpäivälahjaksi 15 vuotta sitten. Iso ja piikikäs pallo löysi tiensä pihaleikkeihin. Trampoliinipolttopallo voi kuulostaa hurjalta, mutta jos olit tarpeeksi taitava, ehdit pompata sen reitiltä sujuvasti ilmaan tai syrjään. Pallon perässä juokseva sai teholiikuntaa.

Vähitellen pallo löysi oman paikkansa telkkarin edestä sohvan ja nojatuolin välistä. Sillä on leppoisa keinahdella. Sen päällä voi lötköttää vatsallaan ja samalla rentouttaa niskaa ja hartiaseutua. Päivän päätteeksi rullaan väsynyttä selkää ja jään makaamaan pallon päälle selälleen päälaki ja jalat lattiassa. Selkä kiittää, mutta piikkien pilkuttama takapuoleni ei. Siksi annoin kerran periksi ja otin testattavaksi uuden pallon. Viisi senttiä lisää korkeutta, hivenen ergonomisempi, sileä pinta, ketterä kieritellä.

Uusi pallo oli koko ajan tiellä, se siirtyi ensiksi nurkkaan ja sitten varastoon. Piikkipalloni palasi kunniapaikalleen ja koska se on jatkuvasti näkösällä, sen kanssa tulee myös jumpattua. Parhaat liikuntavälineet ovat ne, joita käytetään.

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä. Joulukalenterin aiemmat luukut löytyvät TÄÄLTÄ.