VAU:n joulukalenteri, luukku 24 – Erkki Lönnrot

Erkki Lönnrot

Olen Erkki Lönnrot, VAU:n hallituksen puheenjohtaja nyt jo toista kautta. Työ on ollut erittäin mielenkiintoista ja avartavaa. Hyvä porukka innolla mukana, niin henkilöstö kuin hallitus sekä yhteistyökumppanit. Yhdistyksen talous kunnossa ja tulevaisuuden tavoitteet korkealla, mikäs sen hienompaa.

Minulle joulunaika on ollut kiireistä ja taloudellisesti tuottoisaa. Nuorena olin useita vuosia kukkatsupparina kantaen kukkakaupoista asiakkaiden lähettämiä joulutervehdyksiä ihmisten kotiin. Siihen aikaan myös yritykset muistivat asiakkaitaan runsain kukkalähetyksin. Kukkatsupparille tuottoisaa hommaa.

Myöhemmin opiskeluaikana bisnesidea hieman muuttui tavoitteena isompi liikevaihto ja parempi tuotto. Siirryimme myymään joulukuusia Helsingissä Töölön torille, Töölön kirjaston luokse sekä Kisahallin nurkille. Yleensä ensimmäisen myyntipäivän jälkeen pystyimme pitämään jo firman pikkujoulut. No, jäihän siitä opiskelurahaakin hieman kevätlukukaudelle.

Ruumiinrakenteesta johtuen olen myös päässyt heittämään keikkaa erilaisissa joulujuhlissa sekä varsinkin jouluaattona. Se homma on kyllä haastavaa, mutta tosi antoisaa. Koko porukka jännittyneinä ja iloisina ottamassa vastaan Joulupukkia lahjojen kera. Toivottavasti se Joulupukki tulee käymään tänäkin vuonna.

Mukavaa joulunaikaa!

VAU:n joulukalenterissa joka päivä jouluaattoon saakka VAU:n työntekijä tai aktiivinen vapaaehtoistoimija esittelee itsensä. Joulukalenterin aiemmat luukut löytyvät TÄÄLTÄ.