Maalipallomaajoukkue hakee Pajulahti Gamesista vahvaa starttia tärkeälle kisavuodelle

Jarno Mattila (oik.) tekee paluun maalipallomaajoukkueeseen ainakin Pajulahti Gamesin ajaksi.

Vammaisurheilun kansainvälinen Pajulahti Games -kilpailutapahtuma järjestetään yhdeksättä kertaa Lahden Liikuntakeskus Pajulahdessa 18.–20. tammikuuta. Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n ja Pajulahden järjestämässä tapahtumassa on mukana seitsemän lajia: maalipallo, istumalentopallo, sokkopingis, judo, yleisurheilu, voimanosto ja uutena lajina alppihiihto. Kaikkiaan kilpailutapahtumassa on mukana lähes 400 osallistujaa. Lajijärjestelyissä ovat mukana myös Judoliitto, Lentopalloliitto ja yleisurheilun osalta Lahden Ahkera.

Näkövammaisten maalipallossa vuosi 2019 on tärkeä paralympiakarsintavuosi niin Suomen miesten kuin naistenkin maajoukkueelle. Pajulahti Games tarjoaa vuoden alkuun arvokkaita kovatasoisia otteluita molemmille joukkueille. Naisten turnauksessa Suomi kohtaa hallitsevan maailmanmestarin Venäjän sekä hyvää eurooppalaista tasoa edustavat Tanskan ja Iso-Britannian. Miesten turnauksessa isäntämaa saa vastaansa hallitsevan paralympiakultamitalistin Liettuan sekä Tšekin ja Etelä-Korean.

– Vastus on erittäin laadukas. Liettua ja Tšekki ovat meille hyvin tuttuja ja Etelä-Koreakin kohdattiin viime vuonna Madridissa. Silloin voitimme muutamalla maalilla, mutta Etelä-Koreakin on vahva joukkue, siitä kertoo mm. kolmossija viime vuoden Aasian mestaruusturnauksessa, jossa he voittivat pronssiottelussa Japanin, sanoo Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Pokkinen.

Suomen miesten maajoukkue on jaettu Pajulahti Gamesissa kahtia. Valkoisessa joukkueessa pelaavat Erkki Miinala, Jarno Mattila, Markus Tihumäki ja Joni Ylönen. Sinisessä joukkueessa ovat Ville Montonen, Ehsan Zoveidavi, Eetu Eronen ja Miika Honkanen.

Vuonna 2017 maajoukkueuransa päättänyt, tämän vuosikymmenen alkupuoliskon maailman ehdottomiin huippupelaajiin kuulunut Jarno Mattila palaa maajoukkuepaitaan Pajulahdessa. Pokkisen mukaan toistaiseksi on sovittu ainoastaan Pajulahti Gamesissa pelaamisesta. Iranilaistaustaisen Ehsan Zoveidavin kansalaisuuspäätöstä odotetaan valmistuvaksi ihan lähiaikoina. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2014 saakka ja on läpäissyt kielikokeen, joten maajoukkueessa ollaan luottavaisia sen suhteen, että hän tulee olemaan pelikelpoinen vuoden tärkeissä koitoksissa, Yhdysvaltain paralympiakarsintaturnauksessa kesällä ja Saksan EM-kilpailuissa syksyllä.

Suomen miehet ja naiset ovat vielä vailla paikkaa vuoden 2020 Tokion paralympialaisiin, mutta molemmilla joukkueilla on vielä kaksi tilaisuutta sen saavuttamiseen. Yhdysvaltain Fort Waynessa 28.6.–10.7. järjestettävässä paralympiakarsinnassa on jaossa kaksi paikkaa ja vielä Saksan Rostockissa 5.–14.10. pelattavissa EM-kilpailuissa yksi paikka.

– Joukkueen sisällä pidämme paralympiapaikkaa kovana mutta täysin realistisena tavoitteena. Sen saavuttamiseen ei vaadita muiden joukkueiden epäonnistumista, vaan riittää, että me onnistumme, Pokkinen linjaa.

Pajulahti Gamesin maalipalloturnaus pelataan 18.–20.1. siten, että perjantaina 18.1. ja lauantaina 19.1. pelataan viiden joukkueen alkusarjat miehissä ja naisissa. Lauantai-iltana neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet pelaavat pudotuspeliottelun pääsystä sunnuntaiaamun pronssiotteluun alkusarjassa kolmanneksi sijoittunutta vastaan. Alkusarjan ykkönen ja kakkonen kohtaavat sunnuntain loppuottelussa.

Vammaisurheilun kansainvälinen Pajulahti Games -kilpailutapahtuma, Liikuntakeskus Pajulahti 18.–20.1.2019

Lajit

  • Maalipallo – miesten ja naisten kansainvälinen turnaus 18.–20.1. Pajulahden liikuntahallissa
  • Istumalentopallo – naisten kansainvälinen turnaus 18.–20.1. Pajulahden päätalon palloilusalissa
  • Sokkopingis – miesten ja naisten kansainvälinen turnaus 18.–20.1. Pajulahden päätalon 2. kerroksen luokkahuoneissa
  • Judo – miesten ja naisten kansainvälinen judokilpailu kehitysvammaisille judokoille lauantaina 19.1. klo 9.30–14.00 Nikula-hallissa
  • Alppihiihto – miesten ja naisten kansainvälinen Special Olympics -kilpailu pujottelussa (klo 11.00) ja suurpujottelussa (klo 15.00) kehitysvammaisille laskijoille lauantaina 19.1. Messilässä
  • Voimanosto – paravoimanoston avoimet SM-kilpailut lauantaina 19.1. klo 14.00 Pajulahden päätalon tanssistudiossa
  • Yleisurheilu – parayleisurheilun avoimet SM-hallikilpailut sunnuntaina 20.1. klo 12.00–15.00 Pajulahti-hallissa

Tarkemmat aikataulut kisasivuillawww.pajulahtigames.fi