Yhteishaku toisen asteen urheiluoppilaitoksiin 19.2.–12.3. – ”Uskaltakaa miettiä opintopolkua urheilun näkökulmasta”

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin, eli urheilulukioihin ja ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin haetaan yhteishaun kautta 19.2.–12.3. Urheilulukioihin haetaan vain yhteishaussa, ammatillisiin oppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun kautta.

Toisen asteen yhteishaussa virallisiin urheiluoppilaitoksiin haettaessa urheilija täyttää sähköisen oppilaitoshaun (opintopolku.fi) ja lisäksi tulee lähettää Urheiluoppilaitosten hakulomake (TÄÄLLÄ) tai urheiluoppilaitoksen oma hakulomake yhteishaun päättymiseen mennessä oppilaitokseen (lista oppilaitoksista).

Suomessa on 15 urheilulukiota ja 15 urheilun ammatillista oppilaitosta kattavasti eri puolilla maata. Urheiluoppilaitos on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto urheilemiseensa tavoitteellisesti suhtautuvalle vammaisurheilijalle, joka on siinä vaiheessa opintojaan, että siirtyminen toiselle asteelle on edessä.

– Kannustan perheitä ja nuoria siihen, että he uskaltavat miettiä opintopolkuaan myös urheilun kannalta. Eli missä ja miten opiskelun ja urheilemisen yhdistäminen on juuri minun tarpeideni ja harrastamani lajin kannalta parasta, toteaa vammaisurheilijoiden urheiluakatemiatoiminnasta vastaava VAU:n valmennuspäällikkö Tuomas Törrönen.

Lisätiedot hausta urheiluoppilaitoksiin Olympiakomitean sivuilta

Lista toisen asteen urheiluoppilaitoksista

Urheiluoppilaitosmahdollisuudesta kiinnostuneet vammaisurheilijat ja heidän lähipiirinsä voivat kysyä lisätietoja Tuomas Törröseltä, puh. 050 408 6152, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.