Special Olympics -kisojen avajaisissa tullaan näkemään maailmantähtiä – ja ennen kaikkea Sisujengi

Vuoden 2018 Special Olympics MENA Games -kisojen avajaisten ilotulitus (kuva: abudhabi2019.org)

Special Olympics -kesämaailmankisojen avajaiset järjestetään Abu Dhabin Zayed Sports City -stadionilla torstaina 14. maaliskuuta klo 19.00–22.00 (Suomen aikaa 17.00–20.00). Avajaiset ovat katsottavissa suorana Special Olympics -maailmankisojen Youtube-kanavan kautta.

Suomen 70 urheilijan joukkue hajaantui alkuviikosta kahteen kisakaupunkiin – Abu Dhabiin ja Dubaihin – sekä neljään eri hotelliin, mutta kokoontuu nyt yhteen yhdessä noin 190 muun delegaation kanssa ennen avajaisten sisääntulomarssia.

Hetki, jolloin urheilija saa astella joukkuetovereidensa kanssa täydelle stadionille, on ikimuistoinen. Jo se, tekee avajaisista odotuksen arvoisen.

Mutta on avajaisissa paljon muutakin odotettavaa. Musiikkivieraista on julkistettu ainakin Despacito-hitistä tunnettu Luis Fonsi, pitkän linjan huippu-DJ Paul Oakenfold ja Arabiemiraateissa erittäin suosittu laulaja Hussain Al Jassmi.

Lisäksi One Republic -yhtyeen Ryan Tedder ja kanadalaistähti Avril Lavigne esittävät uuden, aikaisemmin julkaisemattoman Special Olympics -kisabiisin! Lavignen käsialaa oli myös edellinen, vuoden 2015 Los Angelesin kisojen virallinen biisi Fly, joka tullaan varmasti myös kuulemaan Abu Dhabin torstai-illassa.

Musiikkiesitysten ohella avajaisissa tullaan varmasti näkemään Flame of Hopen, eli Toivon Tulen sytytys sekä mitä todennäköisimmin Special Olympics -järjestön puheenjohtajan Timothy Shriverin karismaattinen puhe. Avajaisseremonia päättyy ilotulitukseen hieman ennen iltakymmentä.

Avajaisten jännitykseen kuuluu, että kaikkia esiintyjiä ja tapahtumia ei paljasteta etukäteen, joten yllätyksiäkin on luvassa.

Lisätiedothttps://www.abudhabi2019.org/