VAU:n hallitus päätti ylimääräisen vuosikokouksen koolle kutsumisesta

Hannu Ilosen johtama liittovaltuusto kokoontuu Helsingin Scandic Parkissa 18.5. ja samana päivänä järjestetään myös VAU:n ylimääräinen liittokokous.

VAU:n hallitus kokoontui Helsingissä maanantaina 25.3. Hallitus kuuli puheenjohtaja Erkki Lönnrotin yhteenvedon Abu Dhabin Special Olympics -kesämaailmankisoista ja totesi, että yli vuoden mittaisen kisaprosessin onnistumisen avaimena oli sitoutunut johtoryhmä, osaavat valmentajat sekä innostuneet ja motivoituneet urheilijat. Kisat olivat menestys monella mittarilla.

Paralympiakomitean hallituksen jäsen Markku Möttönen esitteli yhdessä valmistellut säännöt, jotka tulevat käsittelyyn VAU:n ylimääräisessä liittokokouksessa. Sääntöjen olennaisin muutos liittyy Paralympiakomitean ja VAU:n yhdistymiseen. Tavoitteena on, että uusi järjestö aloittaa toimintansa 1.1.2020. Hallitus totesi säännöt hyviksi ja esittää jäsenistölle kutsun ylimääräiseen liittokokoukseen. Ylimääräinen liittokokous pidetään Helsingissä Scandic Parkissa samana päivänä VAU:n liittovaltuuston kokouksen kanssa lauantaina 18.5. klo 13.30. Kaikille VAU:n jäsenyhdistyksille ja -seuroille lähetetään kutsu kokoukseen.

Hallitus kuuli myös terveiset Luonto kaikille -hankkeen seminaarista, joka järjestettiin 13.3. Pajulahdessa. Kevään osalta suurimmat tulevat tapahtumat ovat Junior Games -kilpailut Kuortaneen urheiluopistolla 10.–11.4 sekä Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun kouluttajien superviikonloppu Pajulahden urheiluopistolla 12.–14.4.

Hallitus kävi läpi vuoden 2018 talouden ja allekirjoitti tilinpäätöksen, joka oli 165 414,86 euroa ylijäämäinen.

VAU:n hallituksen seuraavat kokoukset ovat 29.4, 12.6 ja 12.8.