Talart Oy yhteistyöhön pyörätuolirugbyn kanssa

Antti Sinisaari (vas.), Tuukka Nisso, Topi Tala, Riikka Juntunen, Eetu Viitala ja Tuomas Tella.

Räätälöityjen pyörätuolien valmistajana tunnettu kotimainen Talart Oy on sopinut yhteistyöstä pyörätuolirugbymaajoukkueen kanssa. Jatkossa maajoukkue osallistuu useisiin kansainvälisiin turnauksiin Team Talart Finland -nimellä.

Talart tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat mahdollisimman itsenäisen ja aktiivisen elämän. Yritys on aiemminkin ollut tukemassa menestyneitä paraurheilijoita ja halusi nyt laajentaa yhteistyötään pyörätuolirugbyyn.

– Pyörätuolirugbyn pelaajat ovat positiivisia ja motivoituneita esikuvia ja roolimalleja meille muille, yrityksen toimitusjohtaja Topi Tala kertoo Validia kuntoutuksen käytävällä ennen joukkueen treenejä.

– Pyörätuolirugby on yksi harvoista vaikeavammaisille sopivista lajeista. Lajin aloittaminen vertaisporukassa on melko helppoa, mutta kansainväliselle tasolle pääseminen edellyttää hyvin pelaajien lisäksi kumppaneita, jotka mahdollistavat kilpailemisen ulkomailla. Talartin kumppanuus on joukkueellemme tärkeä matkalla kohti menestystä, VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen summaa.

Ensimmäistä kertaa Team Talart Finland pelaa kansainvälisillä kentillä 14.–16. kesäkuuta Hollannin Amsterdamissa järjestettävässä turnauksessa. Kotimaassa pyörätuolirugbya pääsee seuraamaan seuraavan kerran avoimen SM-sarjan lopputurnauksessa 6.–7. huhtikuuta Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa.