Viikko 14: Vammaisurheilun ja -liikunnan tapahtumia

Pyörätuolirugbyn avoimen SM-sarjan mitalipelit pelataan viikonloppuna Pajulahdessa.

Viikolla 14 (1.–7.4.) ratkotaan pyörätuolirugbyn, maalipallon, sähköpyörätuolijalkapallon ja ilma-aseammunnan SM-mitalien kohtalot. Lisäksi Luonto kaikille -hankkeen työpajat käynnistyvät Tammelassa ja Hämeenlinnassa ja kolme suomalaista matkustaa Sardiniaan näkövammaisten shakin MM-kilpailuihin.

3.4. Hämeen luontokeskus, Tammela klo 9.00–16.00: Yhdenvertaisuutta luontomatkailuun -työpaja 1

 • VAU:n, Lahden ammattikorkeakoulun ja Metsähallituksen Luontopalveluiden yhteisen Luonto kaikille -hankkeen työpajoissa ryhdytään asiantuntijoiden johdolla kehittämään esteettömiä ja saavutettavia luontomatkailupalveluja.
 • Yhteyshenkilö: VAU, projektipäällikkö Petri Rissanen, puh. 050 555 0345, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

4.4. Evokeskus, Hämeenlinna klo 9.00–16.00: Yhdenvertaisuutta luontomatkailuun -työpaja 1

 • VAU:n, Lahden ammattikorkeakoulun ja Metsähallituksen Luontopalveluiden yhteisen Luonto kaikille -hankkeen työpajoissa ryhdytään asiantuntijoiden johdolla kehittämään esteettömiä ja saavutettavia luontomatkailupalveluja. Evokeskuksen työpajoissa käsitellään myös esteetöntä kalastusta.
 • Yhteyshenkilö: VAU, projektipäällikkö Petri Rissanen, puh. 050 555 0345, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

5.–15.4. Cagliari, Italia: Näkövammaisten shakin MM-kilpailut

 • Riihimäkeläinen Ari Tonteri, tamperelainen Kari Holmela ja raaseporilainen Bengt Wikman edustavat Suomea näkövammaisten shakin MM-kilpailuissa Italian Sardiniassa. Näkövammaisten shakissa jokaisessa ruudussa on reiät ja nappuloissa tapit pohjassa, jotta nappulat saa kiinnitettyä laudalle. Mustat ruudut ovat hieman kohotettuja ja mustien nappuloiden päässä on piikit värin tunnistamiseksi.
 • Yhteyshenkilö: lajipäällikkö Petri Räbinä, puh. 050 596 5014, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

5.4. Messu- ja Urheilukeskus, Tampere: Ilma-aseiden SM-kilpailut

 • Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kilpailut käydään viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Näkö- ja liikuntavammaisten ilma-aseammunnan luokkien kisat ovat ohjelmassa perjantaina 5.4.
 • Yhteyshenkilö: tiedottaja Sami Haume, puh. 040 533 9375

6.4. Peltolan ammatti-instituutti, Turku klo 11.00–15.30: Sähköpyörätuolijalkapallon SM-sarjan päätösturnaus

 • Sähköpyörätuolijalkapallon SM-sarja pelataan päätökseen lauantaina Turussa. Kotijoukkue FC Inter Powerchair on jo varmistanut mestaruuden ennen päätösturnausta. Interin lisäksi turnauksessa pelaavat HJK Hurrikaanit Helsingistä ja TPV Powerchair Tampereelta.
 • Yhteyshenkilö: FC Inter Powerchair, Erik Lundell, puh. 050 581 7280, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

6.4. Kisakallion Urheiluopisto, Lohja klo 9.00–20.00: Maalipallon SM-sarjan ja 1-divisioonan päätösturnaus

 • Näkövammaisten maalipallon kansalliset sarjat huipentuvat lauantaina Kisakalliossa, jossa pelataan SM-sarjan ja 1-divisioonan välierät ja mitaliottelut. SM-sarjan mitaleista pelaavat espoolaiset Old Power ja O.P. Hurricanes, vantaalainen Aisti Sport ja kouvolalainen Pro Näpäjä
 • Yhteyshenkilö: VAU, lajipäällikkö Timo Pelkonen, puh. 050 596 5015, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

6.4. Metropolia AMK, Helsinki klo 9.00–17.00: Amputoitujen ja dysmeliapotilaiden Rajaton-tapahtuma

 • Amputoiduille ja dysmeliapotilaille sekä heidän läheisilleen suunnatussa koko perheen Rajaton-tapahtumassa pääsee muun ohjelman ohella tutustumaan erilaisiin liikunta- ja harrastemahdollisuuksiin.
 • Yhteyshenkilö: Respecta Oy, Tiina Rossi, puh. 040 3488 455, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

6.–7.4. Liikuntakeskus Pajulahti, Lahti: Pyörätuolirugbyn avoimen SM-sarjan lopputurnaus

 • Pyörätuolirugbyn SM-mitalistit ratkotaan viikonloppuna Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Mitaleista pelaavat helsinkiläinen Roosters, turkulainen Trojans, lahtelainen Lokomotiv ja venäläisjoukkue St. Petersburg.
 • Yhteyshenkilö: VAU, valmennuspäällikkö Tuomas Törrönen, puh. 050 408 6152, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

6.–7.4. Liikuntakeskus Pajulahti, Lahti: Nuorten ja aloittelevien pelaajien parajääkiekkoleiri

 • Nuorille ja aloitteleville pelaajille suunnattu parajääkiekkoleiri (entiseltä nimeltään kelkkajääkiekko) järjestetään viikonloppuna Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa.
 • Yhteyshenkilö: VAU, lajipäällikkö Petri Räbinä, puh. 050 596 5014, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

6.–7.4. Huittisten Ratsastuskeskus: Special Olympics -ratsastuskilpailut

 • Huittisissa järjestetään viikonloppuna kehitysvammaisten Special Olympics -ratsastuskilpailut. Lauantaina kilpaillaan Working Trailissa ja sunnuntaina kouluratsastuksessa.
 • Yhteystiedot: Huittisten Ratsastuskeskus, puh. 02 567 797, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

7.4. Pähkinärinteen koulu, Vantaa klo 11.30: Unified-koripallon V divisioona: PuHu Sisu Junnut–BC Nokia Juniors

 • Unified-koripallon junioreille suunnatun V divisioonan ottelu vantaalaisen PuHu Sisu Junnujen ja BC Nokia Juniorsin välillä pelataan sunnuntaina Pähkinärinteen koululla. Unified-koripallossa kehitysvammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat urheilijat pelaavat samoissa joukkueissa vammattomien Unified-partnereiden kanssa.
 • Yhteyshenkilö: Koripalloliitto, Ulla Karlsson, puh. 044 556 7776, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.