Sisarukset Santtu ja Milla kokivat Junior Games -kevätkisat eri rooleista

Santtu ja Milla Maijala

Alavutelaissisarukset Santtu ja Milla Maijala olivat merkittävissä tehtävissä Junior Games -kevätkisoissa Kuortaneen Urheiluopistolla. Santtu, 14, oli jo kolmatta kertaa kisaamassa ja Milla, 21, puolestaan Urheiluopiston liikunnanohjaajaopiskelijana toimitsijatehtävissä.

– Meillä, jotka ovat lukiopohjaisella koulutuksella, nämä Junior Games -kisat kuuluvat ohjelmaan ensimmäisenä lukuvuonna, Milla kertoi.

Junior Games -kevätkisat toteutetaan Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n ja Kuortaneen Urheiluopiston yhteistyönä siten, että VAU:n ammattilaiset vastaavat kisojen organisoinnista ja Urheiluopiston opiskelijat toimivat erilaisissa tehtävissä osana opintojaan. Milla Maijalalla oli kisoissa muun muassa salibandyn tuomarointitehtäviä, mikä olikin hänen taustallaan mitä sopivin homma.

– Pelaan salibandya, ja aiemmin olen pelannut jääkiekkoa. Toimin nyt myös kuudetta vuotta jääkiekkotuomarina, Milla totesi.

Milla näyttää suuntaa, kun Santtu ui selkää.

Kirkkomännikön koulua Alavudella käyvä Santtu pelasi keskiviikkona salibandya Sähikäisten joukkueessa ja oli voittamassa hopeaa. Torstaina uintikilpailuista mitaleita tuli värisuora: kultaa, hopeaa ja pronssia.

– Käyn aika usein uimassa ja pelaan sählyä. Joskus käyn myös luistelemassa, Santtu kertoi harrastuksistaan.

Salibandya Santtu on harrastanut koulussa, mutta viime syksyltä asti myös Seinäjoella paikallisen Konnien uudessa erityisryhmässä. Junior Games -kevätkisat ovat muodostuneet vakituiseksi perinteeksi Santun keväässä.

– Tulen varmasti myös ensi vuonna, hän totesi.

Isosisko Milla ei enää ensi vuonna Junior Games -kisoissa pääse toimitsijaksi, sillä ne tehtävät on varattu seuraavalle opiskelijasukupolvelle.

– Mutta olen sitten mukana Santun kannustajana ja valmentajana, Milla sanoi. 

Hän valmistautuu parhaillaan yliopiston pääsykokeisiin.

– Haen Jyväskylään opiskelemaan terveystieteitä. Katsotaan, jos pääsisin nyt jo sisään, niin kävisin ensi vuoden sitten kahta koulua rinnakkain, kun täällä Kuortaneella on vielä toinen vuosi jäljellä, Milla Maijala sanoi.

Santullakin on jo tulevaisuudensuunnitelmia mietittynä.

– Minusta tulee isona kokki. Teen lihapullia ja perunamuussia, hän totesi.

Lisätiedot Junior Games -kevätkisoista TÄÄLTÄ.