Special Olympics -luistelijat pääsivät Espoon Metro Areenan kirkkaisiin valoihin

Elina Salminen

Espoon Metro Areenalla tehtiin taitoluisteluhistoriaa, kun ensimmäistä kertaa kansainvälinen Special Olympics -taitoluistelukilpailu järjestettiin virallisen Kansainvälisen Taitoluisteluliiton ISU:n kilpailun yhteydessä.

Finlandia Trophyn osana luisteltuun Special Olympics -taitoluistelukilpailuun osallistui 19 luistelijaa kahdeksasta maasta: Suomesta, Slovakiasta, Tshekistä, Unkarista, Tanskasta, Venäjältä, Itävallasta ja Islannista.

Ville-Matias Putila

Suomesta mukana oli neljä luistelijaa: tamperelaista Varala-Tiimiä edustavat Ville-Matias Putila ja Elina Salminen sekä Vihdin Taitoluistelijoita edustavat Viivi Väistö ja Vilja Tamminen. Putila voitti pronssia miesten 1-tason kilpailussa ja Salminen pronssia naisten 2-tason kilpailussa. Väistö oli naisten 2-tason kisassa kuudes ja Tamminen seitsemäs.

– Jännitti kyllä, mutta olen tyytyväinen suoritukseeni. Minulla on tosi hieno, melko uusi luistelupuku. Käytin tätä kerran aiemmin jo Slovakiassa rytmisen voimistelun kisassa, kertoi Salminen, joka harrastaa esteettisvoittoisia lajeja niin luistimilla kuin ilmankin.

Viivi Väistö

Ville Putila oli iloinen pronssimitalistaan ja suuntasi katseensa jo seuraaviin koitoksiin.

– Ihan kivasti on treenit mennyt kotipuolessa ja nyt treenataan vielä lisää. Ruotsissa on ensi vuoden alussa Special Olympics -maailmankisojen esikisat ja sinne lähdetään kultamitali tavoitteena, Putila linjasi.

Vilja Tamminen

Special Olympics -taitoluistelussa on siirrytty käyttämään ISU:n pistejärjestelmää ja Finlandia Trophyn yhteydessä järjestettiinkin koulutus vuoden 2021 Ruotsin Special Olympics -talvimaailmankisoihin tähtääville tuomareille.

Finlandia Trophyn Special Olympics -kilpailun tulokset löytyvät TÄÄLTÄ